Računalništvo, telefonija
02.11.2011 14:55
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Anonymous proti mehiški mafiji?

Si je hekerska skupina Anonymous tokrat na pleča naložila pretežko breme?
Si je hekerska skupina Anonymous tokrat na pleča naložila pretežko breme?

Mehiška mafija je po vsem svetu poznana po krutih umorih, ki so v Mehiki že postali del vsakdanjika. Čeprav se mehiški predsednik Felipe Calderon proti mafijskim kartelom bori že vse od leta 2007, je v spopadih ali maščevanju mehiških mamilarskih kartelov umrlo že več kot 35.000 ljudi. Zdaleč največ žrtev je bilo v letu 2009, ko je v mamilarskih obračunih umrlo skoraj 10.000 ljudi.

Ker je mehiška mafija pred kratkim ugrabila enega izmed članov Anonymousa, si je ta nakopala sovraštvo ene največjih in najuspešnejših hekerskih skupin na svetu. Ugrabitev naj bi zagrešil mamilarski kartel Zetas v mehiškem obmorskem kraju Veracruz in naj bi zanj že zahteval zajetno denarno odkupnino. Čeprav mehiško državno tožilstvo ugrabitve računalničarja še ni uradno potrdilo, je hekerska skupina Anonymous že postavila rok, do kdaj mora biti ugrabljeni član njihove skupine izpuščen.

Iz videoposnetka, ki ga je hekerska skupina Anonymous objavila na spletnem naslovu http://goo.gl/axhvz, je ta mamilarskemu kartelu Zetas postavila rok za izpustitev do 5. novembra. Če jim mafijci ne bodo prisluhnili, bodo hekerji javno objavili imena vseh, ki sodelujejo s kartelom. To vključuje tako imena članov tolpe kot podkupljenih policistov, taksistov, novinarjev ter informacije o nelegalno pridobljenem premoženju. Te podatke naj bi hekerji pridobili z napadom na računalniški sistem v lasti nekdanjega državnega tožilca Tabasca Gustava Rosaria, ker naj bi bil tesno povezan s člani mafijskega kartela Zetas.

Člani Anonymousa so sicer na družbenem omrežju Twitter zapisali, da je operacija odpovedana. Ker ima hekerska skupina po vsem svetu veliko privržencev, še ni povsem jasno, ali se bodo kartela dejansko lotili ali ne. Pri tem velja omeniti, da naj bi hekerska skupina Anonymous 5. novembra izvršila napad še na družbeno omrežje Facebook. Če je kaj resnice v tem, bo seveda potrebno počakati na 5. november. Številni poznavalci so sicer prepričani, da lahko hekerska skupina Anonymous z uporabo virtualnih orožij prizadene resnične rane.


Prijavi napako v članku