Triki in nasveti
14.04.2009 15:22
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Anonimno delo na Applu

apple_trik_1
apple_trik_1

Ali ste vedeli, da lahko v Mac OS X uporabite zunanji flash spomin (USB ključek) za hrambo vseh vaših dokumentov in nastavitev in s tem anonimizirate delo na računalniku?
1. Prijavite se v Mac OS X 10.5 Leopard kot administrator in odprite System Preferences/Accounts.
2. Avtenticirajte se s klikom na ključavnico ter kliknite gumb plus za dodajanje novega uporabnika. Vpišite uporabniško ime in geslo, ki ga želite dodeliti temu “mobilnemu” uporabniku ter kliknite Create Account (apple_trik_1).

3. V listi kliknite z desno tipko miške (ali Ctrl + klik) in izberite Advanced Options (apple_trik_2).

4. V polju Home Directory vpišite ali s Choose izberite lokacijo, kjer želite hrambo domačega direktorija, v tem primeru je to USB ključek z imenom FlashDisk (apple_trik_3).

5. S klikom na OK potrdite spremembo in se v sistem prijavite kot Janez Novak. Opazili boste, da je vaš celoten profil, nastavitve in datoteke hranjen na USB ključku (apple_trik_4).

6. Prijavite se kot administrator in iz mape /Users lahko izbrišete prvotno ustvarjen direktorij (v tem primeru /Users/janez). Ker želite ohraniti pravice dostopa, odprite File Info okno na USB ključku (Cmd + I) ter na dnu okna izključite možnost Ignore ownership on this volume, če je ta le-ta vključen (apple_trik_5)

Tako. Od zdaj naprej bo prijava v sistem s tem uporabniškom imenom in geslom mogoč, kadar bo USB ključek vstavljen v računalnik, in tudi uporabnikove datoteke bodo hranjene izključno na njem.


Prijavi napako v članku