Operacijski sistemi
11.10.2011 08:37
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Android za tablico iPad

Android in iPad 2: Zmagovalna naveza?
Android in iPad 2: Zmagovalna naveza?

Applov tablični računalnik iPad 2 je še vedno zelo priljubljen, saj ima zelo malo konkurentov, ki se lahko kosajo z njim. Enako velja za mobilni operacijski sistem Android, saj je zanj na portalu Android Market na voljo več sto tisoč brezplačnih aplikacij. To je podjetje Myriad Group dejansko spodbudilo k pripravi namenske programske opreme, ki omogoča poganjanje najnovejših programov za Android na napravah, ki »gostijo« konkurenčne mobilne operacijske sisteme.

Programska oprema Myriad Alien Dalvik 2.0 je vsestransko uporabna. Omogoča namreč poganjanje najnovejših programov za Android na številnih napravah kot so tablični računalniki, bralniki e-knjig, televizorji, avtomobilski računalniki in še bi lahko naštevali. Da je temu dejansko tako, so programerji podjetja Myriad Group na konferenci CTIA Enterprise & Applications 2011 predstavili, kako lahko na Applovi tablici iPad 2 poganjamo programe za Android.

Najlepše pri programski opremi Myriad Alien Dalvik 2.0 je to, da ta deluje v ozadju in je povsem nemoteča za uporabnika. Vsestransko uporaben program bo kmalu na voljo za prenos in sicer na spletni strani http://goo.gl/jcLtK. Podjetje Myriad Group z novostjo dejansko promovira okolje Android kot standardni »ekosistem«, v katerem bi lahko uživali vsi uporabniki in to ne glede na napravo, ki si jo lastijo. Kot kaže jim bo s programom Myriad Alien Dalvik 2.0 to tudi uspelo.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku