Računalništvo, telefonija
12.04.2015 06:39

Deli z drugimi:

Share

Android Wear za iPhone!

Pametne ročne ure Android Wear bo kmalu mogoče uporabljati tudi v navezi z mobilniki iPhone.
Pametne ročne ure Android Wear bo kmalu mogoče uporabljati tudi v navezi z mobilniki iPhone.

Ker je bila pametna ročna ura podjetja Apple že v predprodaji razprodana v pičlih nekaj urah (bit.ly/Apple-Watch-Sell), so se pri podjetju Google odločili, da konkurentu vrnejo milo za drago. Njegovi programerji namreč že delajo na novi različici mobilnega operacijskega sistema Android za pametne ročne ure Android Wear, ki bo bo polno združljiv s pametnimi mobilniki iPhone. To v praksi pomeni, da bo mogoče uporabljati pametno ročno uro Android Watch tudi v navezi s pametnim mobilnim telefonom iPhone, kar sicer doslej vsaj pri podjetju Google ni bila praksa.

Nova različica mobilnega operacijskega sistema Android za pametne ročne ure Android Wear bo uporabnikom mobilnikov iPhone omogočala uporabo vrsto uporabnih možnosti. Med slednjimi bomo našli možnost sinhronizacije obvestil, izvajanje iskanj, uporabo glasovnih ukazov in uporabo spletne storitve Google Now. Novost naj bi za nameček omogočala celo odgovarjanje na prejeta elektronska sporočila Gmail in popoln nadzor nad predvajalnikom glasbe na mobilniku iPhone.

Trenutno še ni znano, kako kdaj naj bi bila nova različica mobilnega operacijskega sistema Android za pametne ročne ure Android Wear nared za prenos. Ker pa bo Apple Watch naprodaj že 24. aprila je zelo verjetno, da bo posodobitev za prenosljivi Android na voljo še pred koncem aprila.


Prijavi napako v članku