Telefoni
18.08.2011 10:29

Deli z drugimi:

Share

Android uporabljajo žalostni kmeti, iPhone bogate ženske

Je bolje uporabljati mobilnike Android ali iPhone?
Je bolje uporabljati mobilnike Android ali iPhone?

Nov dan, nova raziskava na področju mobilne telefonije. Našo pozornost je tokrat pritegnila nadvse zanimiva raziskava, ki so jo opravili zanesenjaki spletnega portala Hunch. Ti so v obsežni raziskavi ugotavljali ključne razlike med uporabniki mobilne telefonije, in sicer tistimi, ki prisegajo na aparate Android in tistimi, ki stavijo na Applove mobilnike iPhone.

Raziskava je pokazala, da je kar 86-odstotkov večja možnost, da uporabnik mobilnega telefona Android živi na podeželju kot tisti, ki uporablja iPhone. In to še ni vse. Pri tistih, ki prisegajo na majhnega zelenega robota, je 80-odstotna večja možnost, da imajo zgolj srednješolsko izobrazbo. Poleg tega je kar 71-odstotna večja možnost, da uporabniki mobilnih telefonov Android raje sledijo kot vodijo.

Povsem drugačna slika je pri uporabnikih iPhona. Raziskava je pokazala, da je kar 67-odstotkov večja možnost, da uporabnik Applovega mobilnega telefona letno zasluži več kot preračunanih 138 tisoč evrov. Pri uporabnikih iPhona je kar 39-odstotna večja možnost, da se imajo za visoko »usposobljene«. Poleg tega je 18-odstotna večja možnost, da mobilnik uporablja nežnejši spol.

Medtem ko uporabniki mobilnikov Android ne potujejo (71-odstotkov večja možnost) in uporabljajo večinoma osebne računalnike (100- odstotkov večja možnost), uporabniki iPhona uporabljajo predvsem prenosnike (67- odstotkov večja možnost). Poleg tega je 13-odstotkov večja možnost, da lastniki Applovega mobilnega telefona igrajo vsaj en glasbeni inštrument. Glede na to, da je v raziskavi sodelovalo slabih 16 tisoč uporabnikov, nekaj resnice mora biti v njej. A ne?


Prijavi napako v članku