Operacijski sistemi
01.10.2013 11:05

Deli z drugimi:

Share

Android prehitel iOS tudi na področju tablic!

Nedavna raziskava analitske hiše ABI Research je pokazala, da je trgovcem v drugem tromesečju letošnjega leta uspelo prodati več tablic Android kot Applovih iPadov. Kljub temu je podjetju iz Cupertina s tabličnimi računalniki iPad uspelo skupno ustvariti kar polovico celotnega prometa tablic.
Tablični računalniki Android so med uporabniki iz dneva v dan bolj priljubljeni!
Tablični računalniki Android so med uporabniki iz dneva v dan bolj priljubljeni!

Priljubljen Googlov mobilni operacijski sistem Android je pred dobrim letom dni prevzel vodilni položaj na trgu pametnih mobilnih telefonov in s tem prvič v zgodovini prehitel Applov iOS. Slednji je pred kratkim izgubil nadvlado tudi na področju tabličnih računalnikov, kar je pokazala nedavna raziskava analitske hiše ABI Research (http://goo.gl/Sp7vDf). V drugem tromesečju letošnjega leta je bilo namreč širom sveta prodanih več tablic z nameščenim mobilnim operacijskim sistemom Android kot iOS.

Raziskava analitske hiše ABI Research je še pokazala, da je vrednost trga tabličnih računalnikov v drugem tromesečju letošnjega leta dosegla kar preračunanih 9,4 milijarde evrov. Podjetje Apple je s tabličnimi računalniki iPad širom sveta ustvarilo polovico celotnega prometa tablic, pri čemer največ uporabnikov povprašuje po manjši tablici iPad mini. To ne preseneča, saj je slednji izjemno priročen za rokovanje in je cenovno občutno dostopnejši v primerjav z večjim bratom.

Glavna aduta mobilnega operacijskega sistema Android pa sta nedvomno njegova odprtokodnost in brezplačnost. To je številnim proizvajalcem tablic omogočilo izdelavo izjemno kakovostnih izdelkov po nadvse dostopnih cenah. Poleg tega je mobilni operacijski sistem Android še izjemno prilagodljiv, kar znajo ceniti predvsem naprednejši uporabniki tabličnih računalnikov.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku