Računalništvo, telefonija
21.02.2018 19:30

Deli z drugimi:

Share

Android Pay odslej Google Pay

Android Pay odslej Google Pay
Android Pay odslej Google Pay

Kot verjetno veste sta Google Wallet in Android Pay dve različni, ločeni storitvi. Tako je to bilo do danes, kajti Google je pred kratkim javno razkril, da so se ob ločevanju teh dveh storitev morda nekoliko ušteli. Nekaj časa je potekala prava mala vojna med eno in drugo stranjo, kot zmagovalec pa je ostal Google Pay, ki sedaj krasi skupno ime, združene znamke. Torej, od danes naprej obstaja zgolj Google Pay, kar je morda za najbolj množične uporabnike predhodne storitve presenečenje, saj je dolgo časa veljalo, da Google nasprotuje združitvi.

Aplikacija se, kar se tiče uporabniške izkušnje, v večini ni spremenila, je pa vseeno prišlo do nekaj novosti. Recimo na voljo je novi gumb “Domov”, ki združuje zadnje transakcije, bližnje trgovine in nagrade. Z vidika uporabnika je ta poteza seveda dobrodošla, saj je celostno upravljanje z aplikacijo seda lažje, hitrejše in bolj učinkovito. Na drugi strani imamo sekcijo “Cards”, kjer imamo zbrane vse plačilne kartice, kartice zvestobe in ostale ponudbe ugodnosti. Edina slaba lastnost aplikacije Google Pay je, da vsaj trenutno ne vključuje funkcionalnosti aplikacije Google Wallet. To preprosto pomeni, da jo ne moremo uporabiti za pošiljanje denarja ali prejemanje denarja z drugih računov. Kot smo omenili je takšno stanje trenutno, kar pomeni, da lahko v bližnji prihodnosti pričakujemo potrebne nadgradnje.

Če želimo vseeno uporabiti zgoraj omenjene funkcionalnosti Google Wallet-a, lahko to še vedno storimo, vendar se aplikacija sedaj imenuje Google Pay Send. Želja je seveda vse skupaj ohraniti po isto znamko, kar bi bilo tudi bolj prikladno za uporabo. To je trenutno tudi glavni cilj ustvarjalcev, čeprav bodo uporabniki v ZDA in Veliki Britaniji lahko prejemali in pošiljali denar preko aplikacije Google Pay “v naslednjih nekaj mesecih”. S temi roki je vedno potrebno delati v rokavicah, kajti kar hitro se lahko zgodi, da se Googlov fokus popolnoma preusmeri na drugo zadevo, ki je višje na njihovi prioritetni lestvici. Poleg imena in preobrazbe aplikacije Android Pay se v prvem dnevu ni spremenilo veliko. Kmalu pa lahko pričakujemo, da bomo novo ime srečevali na vedno večih mestih, trajalo pa bo kar nekaj časa, preden obstoječi uporabniki zapopadejo novosti, prav tako pa tudi, da novi potencialni uporabniki dojamejo, da je prišlo so preznamčenja.


Prijavi napako v članku