Programska in razvojna orodja
19.08.2015 11:34
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Android One na voljo tudi v Afriki

Android 5.1 Lollipop prinaša majhne, a pomembne spremembe.
Android 5.1 Lollipop prinaša majhne, a pomembne spremembe.

Android One predstavlja eno izmed najpomembnejših iniciativ s pomočjo katere se lahko dostop do spleta ponudi tudi tistim država sveta, kjer ga danes večina prebivalcev na žalost še nima. Najprej so se pri Googlu osredotočili na azijske države kot je Indija, ki predstavlja enega najhitreje rastočih se trgov za ponudnike pametnih telefonov in spletnih storitev. Naslednja regija, ki omenjeno iniciativo potrebuje je Afrika in iz tega razloga so se pri Googlu odločili svoje napore usmeriti tudi na ta kontinent.

Pri Googlu so namreč objavili, da bo Android One odslej na voljo tudi v Nigeriji. Skupaj z lokalnim proizvajalcem pametnih telefonov, podjetjem Infinix, bo na voljo model pametnega telefona Infinix Hot 2 katerega cena bo znašala 80 EUR. Uporabnikom bo ponujal štiri jedrni procesor z 1 GB RAM in trenutno aktualno različico operacijskega sistema Android Lollipop 5.1.1. Na voljo bo tudi več barvnih kombinacij kot so rdeča, modra, črna ali zlata. Poleg Nigerije se bo Android One širil tudi na druge trge in sicer Gano, Egipt, Maroko ter Kenijo.

Android One predstavlja pomembno vlogo pri omogočanju dostopa do spleta a hkrati za Google pomeni soočanje z novimi izzivi. Storitve kot so iskalnik je potrebno na novo oblikovati saj zaradi počasnih povezav ne delujejo optimalno. Prenos podatkov pri uporabi iskalnika so pri Googlu za omenjene regije uspeli znižati za kar 90 odstotkov. S tem se je čas nalaganja iskalnih rezultatov znižal za tretjino. Premisleka je potreben tudi poslovni model podjetja, ki v tem trenutku sloni na prikazu oglasov prek priljubljenih storitev kot so predhodno omenjeni iskalnik, Google Maps in na primer portal YouTube. Slabe spletne povezave onemogočajo uporabo omenjenih storitev oziroma prikazov oglasa in s tem doseganje prihodkov za podjetje.

Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Prijavi napako v članku