Telefoni
07.12.2015 07:40

Deli z drugimi:

Share

Android 6.0 na 6 let starem mobilniku HTC!

Mobilnik HTC HD2 je še vedno kos sodobnim mobilnim operacijskim sistemom!
Mobilnik HTC HD2 je še vedno kos sodobnim mobilnim operacijskim sistemom!

Podjetje HTC je daljnega leta 2009 predstavilo pametni mobilni telefon, ki je doslej poganjal že bogato paleto mobilnih operacijskih sistemov. Na pametni mobilni telefon HTC HD2 so namreč strokovnjaki vse doslej uspeli namestiti Windows Mobile 6.5 Professional, Windows Phone 7, MeeGo, in seveda Android – v2.1, Jelly Bean, KitKat in Lollipop. Najnovejši podvig pa je presenetil mnoge, saj je na njem mogoče poganjati celo najnovejši Android 6.0 Marshmallow. Čeprav zaenkrat na mobilniku HTC HD2 delujejo le zaslon, brezžična povezava Wi-Fi in zvok, je dosežek računalniških mojstrov nedvomno pohvale vreden glede na to, da gre za mobilnik iz leta 2009.

Pametni mobilni telefon HTC HD2 odlično poganja Android 6.0 Marshmallow glede na to, da je opremljen z zastarelo strojno opremo. Ta namreč obsega energijsko varčni gigaherčni procesor Snapdragon MSM8250, medtem ko je za prikaz večpredstavnostnih vsebin na voljo na dotik občutljiv 10,9-centimetrski zaslon ločljivosti WVGA. Preostala oprema obsega še vgrajeni radijski sprejemnik, digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk, brezžično povezavo Bluetooth, sistemski pomnilnik kapacitete 576 megabajtov in vgrajeno grafično kartico Adreno 200.

Kako se mobilni operacijski sistem Android 6.0 Marshmallow znajde na pametnem mobilnem telefonu HTC HD2 pa si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku oziroma na povezavi bit.ly/HTC-HD2-Android6.


Prijavi napako v članku