Operacijski sistemi
10.05.2014 23:42
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Android 4.4 KitKat še vedno pod 10 odstotki!

Najnovejši Android 4.4 KitKat zaradi velike »razdrobljenosti« težko zaide na starejše mobilne naprave
Najnovejši Android 4.4 KitKat zaradi velike »razdrobljenosti« težko zaide na starejše mobilne naprave

Najnovejša raziskava razširjenosti različic mobilnega operacijskega sistema Android je pokazala, da je Android 4.4 KitKat trenutno nameščen na komajda 8,5 odstotkih pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov širom sveta. Z doseženim podjetje Google pričakovano ne more biti zadovoljno, saj je novost na trgu prisotna že od oktobra lani, za nameček pa so bile v raziskavo vključene prav vse mobilne naprave, ki dostopajo do uradnega spletnega portala Google Play. Poleg tega je konkurenčno podjetje Apple precej uspešnejše od njega, saj je njegov najnovejši iOS 7 nameščen že na 80 odstotkih združljivih naprav.

Med pametnimi mobilnimi telefoni in tabličnimi računalniki Android trenutno prevladuje mobilni operacijski sistem Android Jelly Bean (različice 4.1, 4.2 in 4,3), saj je z njim opremljenih kar 60,8 odstotkov naprav. Takoj za njim najdemo še mobilna operacijska sistema in Android 2.3 Gingerbread (16,2 odstotkov trga) in Android 4.0 Ice Cream Sandwich (14,4 odstotkov trga). Vse preostale različice Androida od inačice 2.2 navzdol pa imajo le še majhen kos pogače.

Najnovejša raziskava opravljena v okviru spletnega portala Google Play je dejansko le ponovno pokazala, da nove različice mobilnega operacijskega sistema Android zaradi velike »razdrobljenosti« težko zaidejo na starejše mobilne naprave in nič ne kaže na to, da se bo to kmalu izboljšalo. Mnogi strokovnjaki pa so celo prepričani, da se bo ob predstaviti novega mobilnega operacijskega sistema Android (5.0) stanje zaradi razdrobljenosti le še poslabšalo.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku