Računalništvo, telefonija
10.06.2011 14:34
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Amis bo ponujal širokopasovne storitve na optičnem omrežju Telekoma Slovenije

Amis bo z vstopom na FTTH še povečal tržni delež IPTV.
Amis bo z vstopom na FTTH še povečal tržni delež IPTV.

Amis bo v poletnih mesecih pričel s trženjem širokopasovnih storitev dostopa do interneta, telefonije ter digitalne televizije tudi na optičnem omrežju Telekoma Slovenije, ki jih bo v jesenskem obdobju še dodatno obogatil s ponudbo visokoločljivih (HD) TV programov in naprednimi TV storitvami. Uporabnikom teh omrežij bo končno omogočena izbira operaterja in različnih storitev. Amis bo storitve optike do doma (FTTH) zagotavljal na lastnem omrežju in lastni opremi.

Amis sicer že nekaj časa zelo uspešno nudi FTTH storitve, vendar je bila ponudba doslej geografsko omejena (odprta širokopasovna omrežja – OŠO). Z razvezavo optične lokalne zanke pa bo domačim uporabnikom in podjetjem v urbanih središčih omogočena enotna ponudba storitev dostopa do interneta, telefonije ter digitalne televizije. Amisova ponudba bo še posebej zanimiva za gospodinjstva z več TV sprejemniki in večjimi potrebami po prepustnosti širokopasovne povezave.

»Razveza optične lokalne zanke (FTTH) omogoča uporabnikom izbiro. Amis je vodilno podjetje v razvoju nove generacije digitalne televizije, FTTH pa omogoča še večjo dostopnost in funkcionalnost teh storitev. Amisove prednosti ostajajo enostavnost, uporabnost, kakovost storitev in podpora uporabnikom ter cenovna ugodnost. Ponudba storitev na FTTH zato temelji na najnovejši tehnologiji gigabitnih povezav in zadnji generaciji interaktivne TV. Storitve bodo cenovno ugodne in namenjene uporabnikom, ki želijo čim bolj izkoristiti svoj prosti čas. Prepričani smo, da bo vstop Amisa na FTTH še povečal tržni delež IPTV v primerjavi z drugimi tehnologijami digitalne TV,« je povedal Boštjan Košak, direktor družbe Amis.

Amis bo uporabnikom optike do doma ponudil triple play storitve (internet, telefonija, televizija), napredno televizijo AmisTV s funkcijami časovnega upravljanja, dodatno pa bo družba obogatila svojo ponudbo visokoločljivih (HD) TV programov in vsebin na zahtevo. Na poslovnem segmentu bodo preko optičnega omrežja prav tako na voljo vse storitve iz naslova poslovne ponudbe, s poudarkom na poslovni telefoniji, katere razvoj gre v smeri integriranih komunikacijskih storitev, ki so enostavne za uporabo, nadzorovanje in vzdrževanje, uporabniku pa prinašajo velike prihranke.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Amis, d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Amis, d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Logo Amis

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Amis, d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku