Računalništvo, telefonija
17.12.2019 08:05
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Z vso močjo nad nelegalno pretakanje filmov

Ameriški zvezni urad z vso močjo nad največja ponudnika nelegalnega pretakanja filmov
Ameriški zvezni urad z vso močjo nad največja ponudnika nelegalnega pretakanja filmov

Obstaja že kar nekaj raziskav, ki so dokazale, da spletno piratstvo programskim hišam dejansko ustvarja prihodke. Kljub temu vlagajo zajetne kupe denarja v razvoj številnih protipiratskih orodij, ki pa niso kaj prida učinkovita. Svoje dodajo še organi pregona s pogostim iskanjem prestopnikov, ki jih lahko uporabijo kot “dokaz” za to, da se piratstvo ne splača. Zadnjo večjo tovrstno akcijo so izvedli pri ameriškem zveznem preiskovalnem uradu FBI.

Agenti ameriškega preiskovalnega urada so na kolena spravili dva največja ponudnika nelegalnega pretakanja filmov, in sicer spletni strani Jetflix in iStreamItAll. Skupno sta ponujali več kot 130 tisoč nelegalnih filmov in nadaljevank, kar je več kot jih ponujajo priljubljeni legalni ponudniki tovrstnih storitev, na primer Netflix, Amazon Prime in Hulu. Ker sta ti dve spletni strani imeli ogromno naročnikov, ne preseneča, da so upravljavci na ta račun nelegalno zaslužili več kot preračunanih milijon evrov.

Čeprav so bili strežniki spletni strani Jetflix in iStreamItAll postavljeni v Kanadi, to ameriških oblasti ni ustavilo pred pregonom njihovih upravljavcev. Mnogi poznavalci so prepričani, da tovrstna akcija zagotovo ne bo ustavila nelegalnega prenosa video vsebin na spletu. Ne glede na to, bo zagotovo zmanjšala število ponudnikov, saj tovrstne prestopnike v Združenih državah Amerike pogosto čakajo kar dolge zaporne kazni.


Prijavi napako v članku