Računalništvo, telefonija
02.03.2011 16:11
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ameriška vojska bo rekrutirala robote

Ameriško ministrstvo za obrambo se v okviru programa Maximum Mobility and Manipulation ukvarja z razvojem naprednih robotov.
Ameriško ministrstvo za obrambo se v okviru programa Maximum Mobility and Manipulation ukvarja z razvojem naprednih robotov.

Po pisanju Bostonskega Heralda, naj bi ameriška vojska domnevno naročila razvoj dvo- in štirinožnih robotov, s pomočjo katerih naj bi proučili njihov potencial za bojne razmere.

Podjetje Boston Dynamics, ki je že razvilo serijo robotov, med katerimi je tudi znameniti BigDog, naj bi za ameriško obrambno ministrstvo razvilo humanoidnega robota z imenom Atlas in njegovega štirinožnega prijatelja po imenu Cheetah (gepard). Razvoj teh robotov je del štiriletne večmilijonske pogodbe z ameriškim ministrstvom, ki se ukvarja z razvojem naprednih robotov znotraj programa Maximum Mobility and Manipulation.

Štirinožec Cheetah se bo lahko premikal s hitrostjo do 50 kilometrov na uro, vendar pa podjetje poudarja, da ni nikakršnih temeljnih ovir, zakaj ne bi mogel doseči hitrosti tudi preko 110 kilometrov na uro, kot pravi gepard. Seveda bo za dosego takšnih hitrosti moralo preteči kar nekaj časa. Na drugi strani naj bi bil njegov prijatelj Atlas robot v človeški podobi, sličen prototipu po imenu Petman, ki je že bil razvit v okviru podjetja Dynamics Boston. Kot tak naj bi služil za hitro premikanje po neravnem terenu in preiskovanje tesnih prostorov.


Prijavi napako v članku