Prenosni računalniki
14.06.2013 12:44
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Američani vedno bolj nori na tablične računalnike

Bodo nizke cene tablic z Windowsi RT in Windowsi 8 povzročile predpraznično nakupovalno evforijo?
Bodo nizke cene tablic z Windowsi RT in Windowsi 8 povzročile predpraznično nakupovalno evforijo?

Organizacija Pew Internet je postregla z novo raziskavo o uporabi tablic med Američani. Rezultati kažejo, da ima tablico v lasti že kar 34 odstotkov odraslih Američanov (starih 18 let in več). Za primerjavo, lanskega februarja je ta številka znašala le 14 odstotkov.

Rezultati raziskave kažejo, da so tablice najbolj priljubljene pri Američanih, starih med 35 in 44 leti. Kar 49 odstotkov tistih, ki spadajo v to starostno obdobje, si jo namreč lasti. To je 16 odstotkov več kot pri tistih uporabnikih, ki so stari med 18 in 24 let. Pričakovano najmanj so tablice priljubljene pri ljudeh, ki so stari 65 let in več. Med njimi je namreč le 18 odstotkov takih, ki jo imajo v lasti.

Po pričakovanjih rezultati raziskave kažejo, da premožnejši Američani bolj posegajo po tablicah kot tisti z manj denarja. Lasti si jo kar 56 odstotkov tistih, ki letno zaslužijo vsaj 75 tisoč dolarjev (56 tisoč evrov). Ugotovljeno pa je bilo tudi, da spol ne igra pretirane vloge. Tablico si namreč lasti 35 odstotkov ženski in 32 odstotkov moških.

Celotna raziskava je na voljo tukaj: http://goo.gl/TCkKD.


Prijavi napako v članku