Procesorji
01.11.2013 09:11
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

AMD s procesorji Kaveri pripravljen na spopad z Intelom

Podjetje AMD bo kmalu pričelo z množično proizvodnjo procesorjev z zmogljivo sredico Kaveri, ki naj bi se zlahka kosali z izdelki konkurenčnega podjetja Intel. Prvim uporabnikom osebnih računalnikov in prenosnikov bodo cenovno ugodni novinci na voljo najkasneje do prihodnje pomladi.
Procesorji AMD z jedrom Kaveri vsaj na papirju obetajo veliko!
Procesorji AMD z jedrom Kaveri vsaj na papirju obetajo veliko!

Iz tabora podjetja AMD prihaja dobra novica za vse, ki že dalj časa pričakujejo njihove nove procesorje z izjemno zmogljivo sredico Kaveri in vgrajenim grafičnim jedrom z oznako Spectre. Procesorski gigant je namreč najavil, da je že vse nared za pričetek njihove množične proizvodnje. To posledično pomeni, da bodo prvi primerki za prodajo nared še pred pomladjo, vključno z osebnimi računalniki in prenosniki.

Procesorji AMD Kaveri se bodo lahko zlahka kosali z izdelki konkurenčnega podjetja Intel, saj bodo grajeni na osnovi 28-nanometrske tehnologije in bodo v primerjavi z zdajšnjimi modeli ponujali do petine večjo zmogljivost. Novinci bodo pri polni zmogljivosti proizvedli komajda 35 vatov toplotne moči, zaradi napredne tehnologije pa bodo izjemno učinkoviti v navezi s programi na osnovi x86 procesiranja. Novi procesorji AMD družine Kaveri bodo opremljeni s podnožjem Socket FM2+ in jih bo zaradi tega mogoče brez težav uporabljati na vseh osnovnih ploščah, ki so združljive s procesorji “Trinity” in “Richland”.

Maloprodajna cena procesorjev AMD Kaveri naj bi bila v primerjavi z izdelki konkurenčnega podjetja Intel nadvse konkurenčna in tako rekoč enaka ceni zdajšnjih modelov. Novinci naj bi k nam prispeli predvidoma v prvi polovici pomladi.

Vas zanima več iz te teme?
AMD procesorji

Prijavi napako v članku