Računalništvo, telefonija
26.09.2020 08:11

Deli z drugimi:

Share

Amazon presenetil z večpredstavnostno napravo Fire TV Cube

Amazon Fire TV Cube je postal še bolj zmogljiv in uporaben.
Amazon Fire TV Cube je postal še bolj zmogljiv in uporaben.

Pri podjetju Amazon so se tokrat še posebej izkazali, saj so predstavili napravo, ki združuje vseopravilni večpredstavnostni predvajalnik Fire TV in digitalnega asistenta Echo Dot. Govorimo o povsem novi napravi, ki jo Amazon trži pod imenom Fire TV Cube. Novost je bolj kot ne pisana na kožo ljubiteljem večpredstavnostnih vsebin, saj omogoča prostoročno upravljanje televizorja in digitalnih vsebin, ki jih želimo predvajati.

Naprava Fire TV Cube nam bo v marsikaterem pogledu močno poenostavila življenje, saj nam bo v pomoč pri številnih opravilih. Med drugim nam bo priskočila na pomoč pri prižiganju ali ugašanju pametnega televizorja, izbrati vsebine ter celo upravljati z lučmi, v kolikor so te pametne. Pri tem bomo morali le podati glasovni ukaz, kar pomeni, da upravljanje z raznovrstnimi daljinskimi upravljavci, tipkovnicami, miškami in podobnimi napravami ne bo potrebno.

Večpredstavnostna naprava Amazon Fire TV Cube sicer navdušuje tudi po strojni plati, saj je opremljena s kar osemjedrnim procesorjem in zmogljivo vgrajeno grafično kartico. Novost je zmožna predvajati vsebine v ločljivosti 4K s povprečno frekvenco do 60 sličic na sekundo in podpira format HDR 10+. Za kakovostno predvajanje zvoka skrbi sistem Dolby Atmos, uporabnik pa ima dostop do bogate palete videovsebin na zahtevo, kot so na primer Netflix, HBO, Amazon Prime Video, YouTube in druge. Poleg tega novost ni pretirano draga.

V evropskem prostoru je namreč za prenovljeno večpredstavnostno napravo Amazon Fire TV Cube treba odšteti le 119,99 evrov. Novost je seveda naprodaj na spletni strani podjetja Amazon.


Prijavi napako v članku