Telefoni
21.02.2010 14:33
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Amazon ponudil branje knjig tudi lastnikom mobilnikov BlackBerry

Branje elektronskih knjig se širi tudi na mobilnike BlackBerry.
Branje elektronskih knjig se širi tudi na mobilnike BlackBerry.

Amazon

je že pred nekaj časa za mobilnike iPhone in predvajalnike iPod Touch ponudil aplikacijo za branje svojih elektronskih knjig, sedaj pa so jo dobili tudi uporabniki mobilnikov BlackBerry. Omenjena aplikacija je sicer na voljo tudi za osebne računalnike z operacijskim sistemom Windows, v prihodnosti pa naj bi jo Amazon ponudil še uporabnikom računalnikov Mac in iPad.

Da so se pri Amazonu odločili za ta korak, je zaslužno predvsem veliko povpraševanje. Po besedah enega izmed vodilnih za razvoj e-bralnika Kindle, Iana Freeda, so namreč številni od začetka ponujanja aplikacije za mobilnike iPhone in iPod Touch spraševali, kdaj bodo lahko brali knjige tudi na mobilnikih BlackBerry in v veselje jim je, da so jim sedaj to tudi omogočili. Uporabniki BlackBerryjev lahko sedaj izbirajo med kar 420.000 različnimi elektronskimi knjigami, ki so trenutno na voljo v Amazonovi prodajalni. Med njimi najdemo vseliko število knjižnih uspešnic.

Amazon Kindle je sicer še vedno na prvem mestu med e-bralniki. Tudi nad samo prodajo elektronskih knjig se pri Amazonu ne morejo pritoževati, saj so v zadnji četrtini leta 2009 prodali za kar 71 odstotkov več elektronskih knjig kot v istem obdobju leta 2008. Povedano v denarju, v zadnji četrtini 2009 so jim elektronske knjige prinesle za 384 milijonov dolarjev (279 milijonov evrov) čistega dobička, v letu 2008 pa je ta znašal »samo« 225 milijonov (163 milijonov evrov). Klasične knjige so pri Amazonu zaenkrat še vedno nekoliko bolj prodajane, saj na 10 takšnih knjig prodajo 6 elektronskih. Omenjeno razmerje pa bi bilo sicer še nekoliko manjše, če bi Amazon upošteval njihove brezplačne elektronske knjige.


Prijavi napako v članku