Strojna oprema
24.10.2006 08:00

Deli z drugimi:

Share

Allied Telesis z novo optično omrežno kartico Fast Ethernet

Allied Telesis je predstavil družino omrežnih kartic (NIC) AT-2711FX. Nova kartica temelji na vodilu PCI-Express za maksimalno pretočnost na novi generaciji visokozmogljivih računalnikov in podpira večzvrstne optične povezave na razdaljah do 2 km. Allied Telesis je družino AT-2711FX zasnoval za čim bolj zmogljivo oskrbo aplikacij, ki zahtevajo veliko pasovno širino. Kartica podpira do štiri prednostne čakalne vrste in do 64 VLAN-ov, zaradi česar je najbolj primerna za mešana VoIP in podatkovna omrežja, pa tudi za mešane glasovne, video in podatkovne rešitve.

AT-2711FX ustreza varnostnim zahtevam vojske, vlad in drugih sektorjev, ki delajo z občutljivimi podatki, saj optične povezave preprečujejo prestrezanje podatkov in prisluškovanje. Poleg tega omogoča zagon PXE z oddaljene lokacije, zato je rešitev primerna za uporabo v sistemih brez diskov, ki zagotavljajo, da podatkov ni mogoče kopirati ali odtujiti. Prav tako podpira zagon prek omrežja LAN.

Allied Telesis proizvaja optične omrežne kartice od leta 1992, njegovi izdelki pa slovijo po veliki zanesljivosti.

Optične omrežne kartice AT-2711FX so na evropskem trgu že na voljo, njihova priporočena cena pa je 152 ameriških dolarjev.


Prijavi napako v članku