Strojna oprema
17.01.2007 07:09

Deli z drugimi:

Share

Allied Telesis najavil medijski pretvornik za omrežja GEPON

Allied Telesis je najavil začetek prodaje nove enote optičnega omrežja (ONU) AT-ON1000 za medijsko pretvorbo v pasivnem optičnem omrežju gigabit ethernet (GEPON). AT-ON1000 podpira prenosne hitrosti do 1 Gb/s v obe smeri, namenjen pa je zahtevnim aplikacijam, kot so video konference in storitve Triple Play v okviru optične infrastrukture FTTH.

“Dostopovne tehnologije GEPON so zanimiva alternativa tehnologijam ADSL in FTTH za ponudnike storitev. Dolgoročno varujejo naložbo v njihovo infrastrukturo in jim omogočajo zagotavljanje storitev, ki jih uporabniki potrebujejo,” je dejal Melvyn Wray, višji podpredsednik za prodajo v regiji EMEA pri Allied Telesisu. “AT-ON1000 je eden izmed naših izdelkov s tehnologijo GEPON, ki ponudnikom storitev poenostavlja prehod na storitve naslednje generacije, medtem pa zagotavlja izjemno kakovost storitev že danes.”

Interoperabilnost in enostavna priključljivost
Pretvornik je namenjen podjetjem, ki potrebujejo hitro podatkovno povezavo, in ustreza standardom IEEE 802.3ah EFM, zato brez težav deluje z opremo drugih proizvajalcev. Poleg tega podpora vmesniku 10/100/1000T zagotavlja enostavno povezavo z veliko večino uporabniških sistemov. Velikost pretvornika je enaka drugim Allied Telesisovim medijskim pretvornikom, zato je njegova namestitev enostavna tako v šasijo kot na steno ali namizje. Poleg AT-ON1000 lahko uporabniki večstoritvene platforme iMAP izkoristijo prednost dvokanalne rezine GEPON (AT-TN118) in omogočijo s tem priklop 32 naročnikov prek enih optičnih vrat (skupaj 64).

Večja pasovna širina na daljše razdalje in več VLAN-ov
Allied Telesisov nov medijski pretvornik odlikuje vmesnik za optično povezavo PX20, ki omogoča do 20 km razdalje med dostopovnim vozliščem in končno napravo po enem samem optičnem vlaknu. Zaradi podpore več VLAN-om je AT-ON1000 mogoče uporabiti v zahtevnih okoljih Triple Play, kjer so različne potrebe po prenosu podatkov.

Varno upravljanje in enostavna konfiguracija
AT-ON1000 omogoča enostavno upravljanje in konfiguracijo s pomočjo programske opreme AlliedView, Allied Telesisove celovite aplikacije za upravljanje, zagotavljanje storitev, konfiguracijo in diagnosticiranje z najmanjšim možnim izpadom. AlliedView prinaša večplastno varnost, ki ponudnikom storitev in operaterjem omogoča popoln nadzor, saj onemogoča zunanji dostop do Allied Telesisove opreme.

Medijski pretvornik AT-ON1000 je na voljo pri distributerjih Allied Telesisove opreme. Njegova priporočena cena je 420 evrov.


Prijavi napako v članku