Računalništvo, telefonija
15.03.2020 09:45
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ali veste, kolikokrat dnevno pogledamo v zaslon telefona?

Američani v enem dnevu v povprečju pogledajo na zaslon njihovega telefona kar 96 krat!
Američani v enem dnevu v povprečju pogledajo na zaslon njihovega telefona kar 96 krat!

Nikakor ne preseneča, da se ob uporabi pametnega telefona le redko sprostimo, saj neprestano preverjamo sporočila, dogajanje na družbenih omrežjih in podobno. Ameriško analitsko podjetje pa je na raziskavi, opravljeni na skoraj 2.000 uporabnikih ugotovilo, da v zaslon našega pametnega mobilnega telefona pogledamo pogosteje, kot si lahko predstavljamo.

Raziskava ameriškega analitskega podjetja Asurion je namreč pokazala, da Američani v zaslon pametnega mobilnega telefona pogledajo enkrat na 10 minut, kar pomeni, da v enem dnevu povprečno v zaslon telefona pogledajo kar 96-krat. Še bolj zaskrbljujoč podatek je, da kar 45 odstotkov anketirancev svoje mobilne telefone uporablja celo na javnih straniščih, 60 odstotkov anketirancev pa brez njih ne more v kavarnah in restavracijah med uživanjem hrane in pijače ter v javnem prevozu.

Ker pa so pametni mobilni telefoni lahko pravi magnet za novi koronavirus, priporočamo, da ga redno čistite s 70 odstotnim alkoholom (izopropanolom) oziroma posebnimi dezinfekcijskimi robčki. Na ta način bi lahko še dodatno pripomogli k preprečevanju širjenja novega virusa. Koronavirus (Covid-19) namreč na steklu vašega pametnega telefona lahko preživi do kar 96 ur ali celo štiri dni na sobni temperaturi.


Prijavi napako v članku