Računalništvo, telefonija
03.06.2020 18:00

Deli z drugimi:

Share

Ali Tesla odpira svoj prvi prodajni salon v Sloveniji?

Ali Tesla odpira svoj prvi prodajni salon v Sloveniji?
Ali Tesla odpira svoj prvi prodajni salon v Sloveniji?

Po pisanju portala avtomanija.si, kalifornijski proizvajalec električnih vozil v Sloveniji išče dva sodelavca. To bi lahko bil prvi, precej jasen znak, da se Tesla širi na slovenski trg. Od 25. maja naprej iščejo kandidate za dve prosti delovni mesti, in sicer vodjo prodajnega salona in svetovalca za prodajo vozil. Uradne potrditve, da Tesla resnično prihaja v Sloveniji še ni, vendar je to edina logična razlaga.

Trg električnih avtomobilov raste tudi v Sloveniji in v zadnjih letih je bilo pri nas registriranih 110 vozil znamke Tesla. Statistika leta 2019 po pisanju portala avtomanija.si zajema zgolj registracije Tesle Model 3, teh pa naj bi bilo 41 (od tega jih je bilo 24 registriranih v oktobru). V Sloveniji prodajno svetovanje izvaja tudi društvo DEMS, ki Model 3 ponuja za 47.020€ (vključene dajatve do registracije, prevzem v LJ in subvencija 6000€), Model S pa za 58.222€ (vključene dajatve do registracije, prevzem v LJ in subvencija 6000€).


Nekaj zanimive statistike, povezane s Teslo

  • Trenuno so na trgu naslednji Teslini modeli: Model S, Model 3, Model X, in Model Y.
  • Proizvodnja vozil se je na letni ravni okrepila za 21 odstotkov, na skoraj 105 tisoč v četrtletju.
  • V zadnjem trimesečju 2019 so dostavili rekordnih 92.550 modelov 3. Od zadnjega trimesečja 2017, ko so začeli dostavo prvih primerkov, so jih skupno prodali že slabih 450 tisoč.

Kakšna prihodnost čaka Teslo?

Elon Musk je denimo zagrozil s selitvijo tovarne iz Kalifornije v Teksas ali Nevado, ker mu oblasti v okrožju Alameda prepovedujejo zagon proizvodnje zaradi koronavirusa. Tesla je z vidika globalne avtomobilske industrije sicer še vedno palček, zato pa s prodajo izključno električnih avtomobilov že leta postavlja nove mejnike. Minulo desetletje je bilo v avtomobilskem svetu dejansko najbolj prelomno v dveh trenutkih. Prvi se je zgodil leta 2015, ko je izbruhnila Volkswagnova dizelska afera. Povzročila je številne pretrese, na glavo obrnila strategijo največjega evropskega avtomobilskega proizvajalca in tudi začela (v marsikaterem pogledu celo nelogično) gonjo proti dizelskim motorjem. Drugi ključni dogodek desetletja se je pripetil že leta 2012, ko je Tesla v Kaliforniji razkrila svoj model S. Prihodnost Tesle se glede na spodaj napisano zdi svetla, vendar pa vsi dobro vemo, kako hitro se karte mešajo na področju avtomobilske industrije kajne?


Energetska produktivnost v Sloveniji v 2018 na letni osnovi višja za 5 %

V 2018 so se glede na 2017 zvišale energetska produktivnost (za 5 %), emisijska produktivnost (za skoraj 4 %) in vodna produktivnost (za več kot 3 %). Snovna produktivnost se je zmanjšala (za skoraj 11 %). Posledično se je povečalo tudi izkoriščanje domačih virov na osebo (za skoraj 8 %).

V 2018 se zelena rast (spodbujanje gospodarske rasti ob hkratnem zagotavljanju ohranjanja naravnih dobrin) glede na leto poprej kaže v naslednjih kazalnikih:
– energetska produktivnost se je povečala za 5 %,
– emisijska produktivnost se je povečala za skoraj 4 %,
– vodna produktivnost se je povečala za več kot 3 %,
– količina razpoložljivih sladkovodnih virov na prebivalca se je povečala za skoraj 13 %,
– lesna zaloga se je povečala za 1 %,
– delež ločeno zbranih komunalnih odpadkov se je povečal za 0,8 odstotne točke,
– delež ekoloških kmetij in kmetij v preusmeritvi se je povečal za 0,4 odstotne točke,
– državna proračunska sredstva za raziskovalno-razvojno dejavnost, namenjena za energijo in za okolje, so se povečala v vsaki za 0,2 odstotne točke.


Prijavi napako v članku