Programska oprema
08.07.2009 16:15
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ali svoje podatke dobro varujete?

Storitve e-SeF zagotavljajo varno shranjevanje kopij naših podatkov.
Storitve e-SeF zagotavljajo varno shranjevanje kopij naših podatkov.

Izguba podatkov zaradi okvare na strojni ali programski opremi, vdora hekerja ali razsajanja virusa lahko pomeni visoko finančno in moralno škodo. In to se vam lahko zgodi tako na domačem kot tudi na službenem osebnem računalniku ali na strežniku.

Računalniki hranijo pomembne finančne in poslovne dokumente, zbirke podatkov, digitalna potrdila, zapise o poslovni in zasebni korespondenci, drage programe ter različno plačljivo vsebino, na primer filme in glasbo. Nekatere podatke sicer lahko ponovno pridobite ali kupite, nekateri pa so enostavno neprecenljivi in nenadomestljivi. Na primer digitalne fotografije ob rojstvu, poroki, s potovanj in ob drugih enkratnih dogodkih. Ali pa diplomske naloge, raziskave in seminarji. Med podatki, ki jih verjetno nočete izgubiti so tudi elektronska pošta ter različne vsebine, ki ste jih ustvarili na svojem računalniku.

e-SeF

Storitve e-SeF zagotavljajo varno shranjevanje kopij naših podatkov. Z naročnino na storitev e-SeF pridobimo vrhunsko varovanje podatkov – takšno, kot ga imajo na primer v bankah. V e-SeFu lahko varnostno shranjujemo nastavitve operacijskega sistema, programe ter različne uporabniške datoteke: datoteke iz programov Word, Excel, fotografije, glasbo in celo računalniške igre. Zavarujemo lahko priponke elektronskih poštnih sporočil ali kar celoten arhiv elektronske pošte.

Z uporabo storitve e-SeF bomo v primeru okvare računalnika ali operacisjkega sistema svoj računalnik hitro povrnili v delujoče stanje z vsemi sistemskimi nastavitvami in programi. Prenesemo lahko tudi pomotoma izbrisane ali spremenjene datoteke. Ob vsem tem pa nam uporaba varnih šifriranih internetnih povezav ter overovljanje uporabnika zagotavlja, da bomo samo mi lahko dostopali do svojih varnostnih kopij podatkov.

Komu je namenjena storitev?

Ker je na voljo več različnih modulov, je storitev e-Sef namenjena prav vsakomur. PC backup je na primer namenjen enostavnemu varnostnemu shranjevanju katerihkoli podatkov na naših namiznih ali prenosnih računalnikih, medtem ko eSeF Server Backup zagotavlja storitev varnostnega shranjevanja podatkov na strežniških infrastrukturah. Zadnja v vrsti je še eSeF storitev S-drive, ki uporabnikom zagotavlja osebni trdi disk na internetu. Gre za shrambeni prostor, v katerega uporabnik shranjuje datoteke in mape, do katerih uporabnik nato dostopa na enak način kot do trdega diska na svojem osebnem računalniku.

e-SeF odlikuje:

• Hitra in enostavna namestitev in uporaba
• Prilagajanje potrebam uporabnika in organizacije
• Možnost avtomatizacije varnostnega shranjevanja
• Možnost verzijskega shranjevanja dokumentov – 10 verzij
• Konsolidacija dokumentov ter optimizacija prenosa podatkov za ozkopasovne povezave
• Dostop do varnostnih kopij podatkov in sistema od koderkoli in kadarkoli
• Hitra dostava varnostnih kopij podatkov v primeru izgube podatkov ali okvare sistema
• Popolna zasebnost – dostop z uporabniškim imenom in geslom, pošiljanje šifriranih podatkov (128 bit AES)
• Neprekinjeno delovanje storitve in razpoložljivost podatkov 24 ur na dan, 7 dni v tednu, 365 dni v letu
• Varovanje podatkov za fiksno mesečno ceno, brez skritih stroškov

Storitve eSeF

za varno hrambo digitalnih vsebin so usklajene z Zakonom o elektronskem poslovanju in elektronskem podpisu (ZEPEP) ter z Zakonom o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih (ZVDAGA) – za varnost in korektnost je torej v celoti poskrbljeno. Podatki so v informacijski dobi vse, odločitev o njihovi pomembnosti, pa leži na nas! (Oglasno sporočilo)


Prijavi napako v članku