Slika, tv, avdio
15.07.2021 12:57
Posodobljeno 3 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ali ste se kdaj vprašali, kaj je skrivnost močnega zvoka?

Televizorji z velikim zaslonom postajajo vedno bolj priljubljeni, tako kot nenehno ustvarjanje neverjetnih tehnoloških inovacij, s katerimi se izkušnja gledanja in poslušanja doma približuje izkušnji v gledališču ali v kinu. V okoliščinah, v katerih smo se znašli, je bogata avdiovizualna izkušnja še posebno pomembna.

Vse se razvija, vključno z zvokom. Želimo si bogatejšega, polnejšega in izrazitejšega zvoka. Časi enosmernega monozvoka so mimo, prišel je čas večsmernega kanalnega zvoka, ki popolnoma napolni prostor, v katerem se nahaja njegov vir. Da bi upravičili želje uporabnikov, so bili razviti visokokakovosti zvočniki soundbar, ki si prizadevajo ustvariti zelo realističen zvok. Ob upoštevanju želja in potreb potrošnikov je bil leta 2016 predstavljen prvi model zvočnika soundbar Samsung, ki je zagotavljal vrhunsko kakovost zvoka z učinkom enakomernega širjenja po prostoru.

V koraku s hitrim razvojem in vse večjimi potrebami je leta 2021 prispel inovativni HW-Q950A soundbar, ki ima dva zadnja kanala za prostorski zvok. Vrhunski soundbar zagotavlja neprekosljivo zvočno izkušnjo tako, da trenutke, ki so bili prej tihi, zapolni z močnim intenzivnim zvokom.

Kako soundbar deluje?

Najpogosteje zvok, ki ga oddajajo zvočniki, naleti na ovire, kot so stene ali zavese, preden pride do ušes poslušalca. To odgovori na vprašanje, zakaj lahko enak zvok slišimo drugače glede na dizmenzije in postavitev v prostoru, kjer se uporabljajo naprave.

Soundbar HW-Q950A Samsung skupaj z modeli televizorja iz leta 2021, kot so novi televizorji Samsung QLED, s funkcijo SpaceFit Sound+ analizira dimenzije prostora in uporabniku zagotavlja osupljiv zvok in izkušnjo. Funkcija SpaceFit Sound+ vključuje tehnologijo SpaceFit Sound, ki zagotavlja optimiziran zvok in tehnologijo Auto EQ. Tehnologiji SpaceFit Sound in Auto EQ uporabljata vgrajene mikrofone, da lahko temeljito raziščeta prostor, nato pa po obdelavi podatkov prek zvočnikov soundbar zagotovita prilagojeno in optimizirano zvočno izkušnjo.

Pozabite na neenakomeren zvok

Poleg tehnologij SpaceFit Sound in Auto EQ je na voljo tudi inovativna funkcija Samsung
Q-Simphony, ki dodatno obdela in izboljša zvok, ki ga ustvarjata televizor in zvočnik soundbar, s čimer zagotavlja optimalno kakovost zvoka. Funkcija Q-Symphony z zvočnim učinkom stetoskopa odpravlja tudi težavo neenakomernega zvoka med televizorjem in zvočnikom soundbar. Gre za zvočnike, ki se namestijo okoli televizorja in poleg zvočnika soundbar, da lahko pa reproducirajo zvok, ki v primerjavi z zvokom, ki prihaja izključno iz zvočnika soundbar, zagotavlja bogatejšo in bolj realistično izkušnjo.

Kristalno jasen dialog

Za ustvarjanje nove ravni akustike in zvoka je treba prilagoditi kopico ustreznih lastnosti. Funkcija Active Voice Amplifier (AVA) kristalizira dialog v vaših najljubših oddajah in gledalcem zagotavlja jasen zvok pri pogovorih, ne glede na zvoke v ozadju. Mikrofon, ki je vgrajen v zvočnik soundbar, samodejno meri raven hrupa in ojačuje glasove, če hrup traja več kot tri sekunde ali presega določen prag.

Sebi in svojim najdražjim zagotovite vrhunsko izkušnjo gledanja najljubših serij in filmov z zmogljivimi zvočniki Samsung Soundbars. Več informacij je na voljo na spletni strani: https://www.samsung.com/si/audio-devices/q-series-soundbar/. Za več informacij o televizorjih Samsung QLED pa obiščite https://www.samsung.com/si/tvs/qled-tv/highlights/.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung televizorji Samsung

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več