Računalništvo, telefonija
06.07.2020 14:40
Posodobljeno 11 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izobraževanje preko spleta vpliva na število udeležencev?

Trenutno zdravstveno stanje v svetu predstavlja močan test ne le zmogljivosti informacijsko komunikacijskih tehnologij temveč tudi prilagodljivosti načina dela, izvedb sestankov in različnih oblik izobraževanja.
Izobraževanje preko spleta vpliva na število udeležencev?
Izobraževanje preko spleta vpliva na število udeležencev?

Kako podati snov preko spleta je s pedagoškega vidika zahteven zalogaj, ki pa je pod drugi strani pokazal nekatere pozitivne strani. Na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu so bili tako primorani v zelo kratkem času prestaviti celoten program mednarodne poletne šole HPC Summer School na splet, zaradi česar je bila okrnjena izvedba praktičnih vaj na superračunalniku. Se pa je s tem odprla povsem nova možnost izvedbe. Zavedali so se, da so obremenitve ne samo zaposlenih temveč tudi študentov, precej specifične, zato so jim ponudili nov format izobražavenja. Predstavitve niso potekale »v živo«, temveč so bile pripavljene v naprej, kar je omogočilo udeležencem, da si jih ogledajo v delu dneva, ko imajo čas. Poleg video vsebin je bil udeležencem na voljo tudi celoten bralni material, pripravljen v sklopu projekta SME/HPC.

Pozitivno pa jih je presenetilo veliko število prijav. Večina prijavljenih je bila iz tujine, kar po eni strani kaže na veliko zanimanje za pridobitev tega, precej specifičnega znanja, po drugi pa, da so potni stroški in čas, ki ga porabimo za pot, velika ovira tako za študente, kot za zaposlene.

Vsebine bodo zato ponovno ponudili na ponovitvi poletne šole, ki bo potekala od 21. do 23. septembra 2020.


Prijavi napako v članku