Varnost
25.11.2022 11:25

Deli z drugimi:

Share

Ali IT skrbniki ponoči lahko dobro spijo?

Vsakodnevni avtomatski ali ciljani kibernetski napadi na podjetja po svetu so že nekaj časa stalnica in žal so tarče v vse večji meri tudi slovenska podjetja.
Vir: Sophos
Vir: Sophos

Nujnost zaščite pred napadi je podjetjem prinesla potrebo po usposobljenih kadrih, ki se znajo z napadi spoprijeti in so v podjetju na voljo 24/7 vse leto. Število takih strokovnjakov pa je v Sloveniji omejeno in podjetjem tako ne preostane drugega, kot da strokovnjake za računalniško varnost najamejo.

Več kot 12.000 podjetij

Zaradi pomanjkanja računalniških strokovnjakov za varnost so podjetja tako primorana iskati zunanje strokovnjake ali podjetja, ki so specializirana za računalniško varnost in nudijo MDR storitev (Managed Detection and Response). Takšno podjetje je tudi Sophos, ki s svojimi produkti varuje velika svetovna podjetja že več kot 30 let, v zadnjih 3 letih pa se je s svojo storitvijo MDR dokazalo na številnih testiranjih in prepričalo že več kot 12.000 podjetij, da zaupajo in skrbijo za njihovo varnost in zaščito. Ta številka pomeni, da je  Sophos MDR storitev najbolj razširjena na svetu. Ne samo to, ima tudi najboljšo oceno (Gartner Peer Review) s strani uporabnikov med vsemi MDR storitvami.

Storitev Sophos MDR združuje človeško strokovno analizo in napredne tehnologije strojnega učenja za hitro in samodejno odkrivanje groženj. Podjetjem nudi možnost stalnega iskanja, odkrivanja in odzivanja na računalniške grožnje, ki jo izvajajo strokovnjaki podjetja Sophos – in to neprekinjeno vse dni v letu, brez izjem. V primeru odkrite računalniške grožnje podjetje takoj obvestijo ter s privoljenjem podjetja izvajajo usmerjene ukrepe nevtraliziranja grožnje, tudi tistih najbolj zapletenih in prikritih. Podjetja po vsakem posredovanju dobijo tudi forenzično poročilo o mestu vdora z natančno grafično predstavitvijo poteka okužbe ter napotke za preprečitev morebitne ponovne okužbe.

Povezljivost z drugimi varnostnimi produkti

V mesecu decembru bo Sophos MDR dobil zelo pomembno novost: možnost branja podatkov iz produktov drugih proizvajalcev. Z vključitvijo podatkov drugih proizvajalcev AV zaščite, požarnih zidov, zaščite oblaka, identitet in e-pošte v lasten Sophos Adaptive Cybersecurity Ecosystem bodo lahko Sophos strokovnjaki hitro in natančno zaznali in odpravili napade tudi v okoljih, v katerih so prisotni varnostni produkti različnih proizvajalcev.

Sophos MDR bo imel možnost branja podatkov in telemetrije naslednjih proizvajalcev: Microsoft, CrowdStrike, Palo Alto Networks, Fortinet, Check Point, Rapid7, Amazon Web Services, Google, Okta, Darktrace in še mnogih ostalih.

Za vse informacije o MDR storitvi jih kontaktirajte na slovenija@sophos.si ali katerega od Sophos partnerjev po Sloveniji. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
kibernetska varnost

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SOPHOS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SOPHOS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SOPHOS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več
Zlati partner

Medic sistemi d.o.o.

Jerebova ulica 18, 8000 Novo mesto, Tel: 07 332 16 10
Kdo smo? Smo družinsko podjetje z več kot 35 letno tradicijo poslovanja.Smo informacijsko podjetje, ki skrbi za trajnostni razvoj kakovostne storitve in rešitev.Smo pravi ... Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več
Zlati partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več