Varnost
25.11.2022 11:25

Deli z drugimi:

Share

Ali IT skrbniki ponoči lahko dobro spijo?

Vsakodnevni avtomatski ali ciljani kibernetski napadi na podjetja po svetu so že nekaj časa stalnica in žal so tarče v vse večji meri tudi slovenska podjetja.
Vir: Sophos
Vir: Sophos

Nujnost zaščite pred napadi je podjetjem prinesla potrebo po usposobljenih kadrih, ki se znajo z napadi spoprijeti in so v podjetju na voljo 24/7 vse leto. Število takih strokovnjakov pa je v Sloveniji omejeno in podjetjem tako ne preostane drugega, kot da strokovnjake za računalniško varnost najamejo.

Več kot 12.000 podjetij

Zaradi pomanjkanja računalniških strokovnjakov za varnost so podjetja tako primorana iskati zunanje strokovnjake ali podjetja, ki so specializirana za računalniško varnost in nudijo MDR storitev (Managed Detection and Response). Takšno podjetje je tudi Sophos, ki s svojimi produkti varuje velika svetovna podjetja že več kot 30 let, v zadnjih 3 letih pa se je s svojo storitvijo MDR dokazalo na številnih testiranjih in prepričalo že več kot 12.000 podjetij, da zaupajo in skrbijo za njihovo varnost in zaščito. Ta številka pomeni, da je  Sophos MDR storitev najbolj razširjena na svetu. Ne samo to, ima tudi najboljšo oceno (Gartner Peer Review) s strani uporabnikov med vsemi MDR storitvami.

Storitev Sophos MDR združuje človeško strokovno analizo in napredne tehnologije strojnega učenja za hitro in samodejno odkrivanje groženj. Podjetjem nudi možnost stalnega iskanja, odkrivanja in odzivanja na računalniške grožnje, ki jo izvajajo strokovnjaki podjetja Sophos – in to neprekinjeno vse dni v letu, brez izjem. V primeru odkrite računalniške grožnje podjetje takoj obvestijo ter s privoljenjem podjetja izvajajo usmerjene ukrepe nevtraliziranja grožnje, tudi tistih najbolj zapletenih in prikritih. Podjetja po vsakem posredovanju dobijo tudi forenzično poročilo o mestu vdora z natančno grafično predstavitvijo poteka okužbe ter napotke za preprečitev morebitne ponovne okužbe.

Povezljivost z drugimi varnostnimi produkti

V mesecu decembru bo Sophos MDR dobil zelo pomembno novost: možnost branja podatkov iz produktov drugih proizvajalcev. Z vključitvijo podatkov drugih proizvajalcev AV zaščite, požarnih zidov, zaščite oblaka, identitet in e-pošte v lasten Sophos Adaptive Cybersecurity Ecosystem bodo lahko Sophos strokovnjaki hitro in natančno zaznali in odpravili napade tudi v okoljih, v katerih so prisotni varnostni produkti različnih proizvajalcev.

Sophos MDR bo imel možnost branja podatkov in telemetrije naslednjih proizvajalcev: Microsoft, CrowdStrike, Palo Alto Networks, Fortinet, Check Point, Rapid7, Amazon Web Services, Google, Okta, Darktrace in še mnogih ostalih.

Za vse informacije o MDR storitvi jih kontaktirajte na slovenija@sophos.si ali katerega od Sophos partnerjev po Sloveniji. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
kibernetska varnost

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SOPHOS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SOPHOS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SOPHOS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10