Računalništvo, telefonija
02.12.2019 09:11
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Alexa že lahko posnema človeška čustva

Zvok digitalne asistentke Amazon Alexa postaja iz dneva v dan bolj človeški.
Zvok digitalne asistentke Amazon Alexa postaja iz dneva v dan bolj človeški.

Pametni zvočniki z digitalnimi asistenti so pred leti nastali kot eden izmed številnih eksperimentov in so bili na trgu predstavljeni kot način preizkušanja sprejema s strani potencialnih uporabnikov. Ker pa gredo ti sedaj v prodajo kot za stavo, se zanje odloča vse več proizvajalcev potrošniške elektronike. Trenutno na tem področju pričakovano prevladuje Amazon s pametnimi zvočniki, ki temeljijo na osnovi pametne digitalne asistentke, imenovane Alexa.

Ker ta postaja iz dneva v dan boljša, so se pri podjetju Amazon odločili, da Alexo opremijo še s človeškimi čustvi. Gre za to, da so človeška čustva uporabljena pri odgovarjanju na določena vprašanja, s čimer se izboljša sama uporabniška izkušanja. Trenutno podjetje Amazon preizkuša odgovarjanje s čustvi veselja in vzhičenja ter žalosti in razočaranja, kmalu pa bodo dodali še druga človeška čustva.

S tem poskusnim projektom želijo pri Amazonu dokazati, da lahko naredijo zvok digitalnih asistentk bolj človeški. Zaradi tega so mnogi prepričani, da se bodo podobnih projektov kmalu lotila tudi konkurenčna podjetja, kot sta na primer Google in Apple.


Prijavi napako v članku