Triki in nasveti
16.03.2010 14:25
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Airlock varuje takrat, ko vi odidete

Airlock deluje s pomočjo Mac-ovega bluetootha in kadar zazna, da se je iPhone ali iPod Touch oddaljil od računalnika, ga avtomatsko zaklene.
Airlock deluje s pomočjo Mac-ovega bluetootha in kadar zazna, da se je iPhone ali iPod Touch oddaljil od računalnika, ga avtomatsko zaklene.

Vaš Mac je relativno varen kos opreme. Dobimo ga z vgrajenim požarnim zidom, je bolj ali manj odporen na viruse in ponuja nešteto možnosti za zaklep. Airlock je preprosta aplikacija, ki skuša dodatno dvigniti nivo varnosti vašega Mac-a v sodelovanju z iPhonom ali iPodom Touch.

Airlock deluje s pomočjo Mac-ovega bluetootha in kadar zazna, da se je iPhone ali iPod Touch oddaljil od računalnika, ga avtomatsko zaklene. Ko se spet približamo računalniku, se ta samodejno odklene. Na ta način nam ni
več potrebno razmišljati, če smo zaklenili računalnik, ko odidemo iz pisarne na kavo ali sestanek. Tudi v primeru, ko telefonu zmanjka baterije, nam Airlock še vedno omogoča odklep z administratorskim geslom. Na Gizmodo.com pravijo, da se s to aplikacijo počutite kot James Bond.

Airlock se namesti v System Preferences in nam omogoča nastavljanje radija gibanja in pogostost iskanja iPhona oz. iPod Toucha v prostoru. Prav tako imamo možnost, da ob zaklepu/odklepu zaženemo poljuben program ali datoteko. Airlock deluje v celoti na Mac-u, zato dodatno nameščanje aplikacij na telefon ni potrebno.

Airlock je preprost in uporaben program, ki nam omogoča enostavnejše varovanje našega Mac-a in podatkov na njem, zato vam Računalniške novice skupaj z @makonja ponujamo dve licenci popolnoma brezplačno. Vse kar morate narediti je, da odgovorite na nagradno vprašanje na tem naslovu http://skrci.me/al_igra. V naslednji številki Računalniških novic bomo objavili srečna zmagovalca, do takrat pa si lahko DEMO različico Airlock-a prenesete iz http://skrci.me/al.


Prijavi napako v članku