Aplikacije in dodatni programi
01.07.2022 10:09
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Airbnb trajno prepovedal zabave v nastanitvah po vsem svetu

Airbnb je trajno prepovedal zabave in dogodke v nastanitvah, ki jih ponuja na svoji platformi, potem ko se je začasni ukrep med gostitelji v času pandemije izkazal za priljubljenega.

Pri Airbnbju pravijo, da je novo pravilo od avgusta 2020, ko je bilo uvedeno, postalo “veliko več kot ukrep javnega zdravja”. “To se je razvilo v temeljno politiko skupnosti, ki podpira naše gostitelje in njihove sosede,” so izjavili v podjetju s sedežem v San Franciscu. Airbnb je v izjavi navedel, da se je število pritožb glede strank od uvedbe ukrepa zmanjšalo za 44 %. V prihodnosti bodo morda uvedene izjeme za “posebna in tradicionalna gostinska prizorišča”, so še dodali.

Obenem je Airbnb odpravil tudi omejitev števila oseb, ki lahko bivajo v domovih. Ob zaskrbljenosti zaradi širjenja bolezni Covid-19 je pred tem uvedel omejitev števila oseb na 16.

Podjetje je navedlo, da je “več vrst večjih domov, v katerih lahko udobno in varno prebiva več kot 16 oseb – od gradov v Evropi do vinogradov v ZDA in velikih vil na karibskih plažah”.

Z ukinitvijo te omejitve želimo gostiteljem omogočiti, da odgovorno izkoristijo prostor v svojih domovih in hkrati upoštevajo našo prepoved motečih zabav,” so zapisali v sporočilu za javnost. Podjetje je začelo omejevati zabave v letu 2019. Prepovedali so zabave z odprtimi vabili in tako imenovane “kronične hiše za zabave”, ki so bile moteče za celotne soseske.

Lani je bilo s platforme odstranjenih več kot 6.600 gostov, ki so kršili pravila. “Ta nova in dolgoročna politika je bila uvedena za spodbujanje in podporo varnosti v skupnosti,” so sporočili z Airbnbja. “V prihodnjih tednih in mesecih bomo z vami delili posodobitve o naših prizadevanjih za dopolnitev pravil skupnosti glede strank,” so še dodali.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več