Triki in nasveti
24.11.2013 15:15

Deli z drugimi:

Share

AdBlock Plus nad nezaželene oglase na portalu YouTube

Prenovljeni programski dodatek AdBlock Plus se bo zlahka prikupil uporabnikom spletnega portala YouTube, saj učinkovito preprečuje prikaz oglasov pri predvajanju video vsebin. Tako uporaba kot namestitev novosti je nadvse enostavna, saj za to zadošča le nekaj miškinih klikov.
Z namestitvijo dodatka AdBlock Plus bodo nezaželeni oglasi na portalu YouTube takoj postali preteklost!
Z namestitvijo dodatka AdBlock Plus bodo nezaželeni oglasi na portalu YouTube takoj postali preteklost!

Reklamni oglasi zagotavljajo brezplačen dostop do spletnih vsebin in so v določenih primerih celo koristni, vendar le, če ti do uporabnikov niso preveč vsiljivi. Ker pa je podjetje Google pričelo uporabnike spletnega portala YouTube dobesedno bombardirati z izjemno nadležnimi oglasi, so se programerji podjetja Eyeo GmbH odločili, da temu naredijo konec. Ti so namreč pripravili novo različico programskega dodatka AdBlock Plus, ki učinkovito preprečuje prikaz oglasov pri predvajanju video vsebin na YouTubu.

Prenovljeni programski dodatek AdBlock Plus je že na voljo za prenos na spletnem naslovu http://bit.ly/AD-Block ter ga lahko namestimo v spletne brskalnike Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer in celo mobilni brskalnik Android. Novost v praksi blokira vse, kar ni neposredno povezano s predvajanjem videoposnetka, pri čemer lahko posamične elemente po potrebi tudi ročno aktiviramo. Tako uporaba kot namestitev novosti je nadvse enostavna, saj za to zadošča le nekaj miškinih klikov.

Če se vam bo pri nameščanju ali uporabi novega programskega dodatka AdBlock Plus kje zataknilo, nič zato, saj vam bodo na pomoč priskočili strokovnjaki Foruma Računalniških novic (http://bit.ly/ForumRN).


Prijavi napako v članku