Računalništvo, telefonija
04.04.2015 07:58
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Acer s prvim namiznim računalnikom Chromebase na dotik

Uporabniki računalnikov Chromebase so odločitev podjetje Acer o uporabi na dotik občutljivega zaslona sprejeli z odprtimi rokami.
Uporabniki računalnikov Chromebase so odločitev podjetje Acer o uporabi na dotik občutljivega zaslona sprejeli z odprtimi rokami.

Namizni računalniki vse-v-enem Chromebase so na trgu prisotni že kar nekaj časa, zato so se pri podjetju Acer odločili, da ga bodo nekoliko »posodobili«. Ti so namreč priljubljeni osebni računalnik opremili z na dotik občutljivim zaslonom z 21,5-palčno diagonalo in ločljivostjo 1.920 x 1.080 slikovnih točk. Ker lahko zaslon sočasno prepozna do deset točk oziroma prstov, je delo z njim pravi užitek, prav tako pa se odlično obnese tudi pri igranju računalniških iger in pri predvajanju večpredstavnostnih vsebin.

Da namiznemu računalniku Acer AIO Chromebase ne bi prehitro pošle moči, je bilo poskrbljeno s 4-jedrnim mobilnim procesorjem Nvidia Tegra K1 in vsaj dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika. Tu najdemo še visokoločljivo spletno kamero, relativno kakovostni zvočniški sistem, podatkovna priključka USB 2.0 in 3.0 ter brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth. Podjetje Acer bo namizni računalnik AIO Chromebase ponudilo v prodajo v drugem četrtletju letošnjega leta. Maloprodajna cena nadvse zanimive novosti žal javnosti še ni bila razkrita.


Prijavi napako v članku