Računalništvo, telefonija
14.06.2011 11:03

Deli z drugimi:

Share

Acer Revo RL100: Računalnik za domači kino da te kap

Acer Revo RL100: Predvajalnik in pol!
Acer Revo RL100: Predvajalnik in pol!

Podjetje Acer je najavilo razpoložljivost vrhunskega računalniškega sistema za domači kino (HTPC), ki bo brez težav zadovoljil vsa pričakovanja najzahtevnejših filmofilov. Tu gre za večpredstavnostni računalniški sistem Revo RL100, ki se lahko pobaha tako z modnim ohišjem kot izjemno zmogljivostjo in večopravilnostjo. Acer Revo RL100 je za nameček še izjemno kompakten, saj »škatlica« meri komajda 2,54 x 30 x 18 centimetrov.

Glavni adut računalniškega sistema za domači kino Acer Revo RL100 je priročna krmilna ploščica. Ta je »vstavljena« neposredno v ohišje naprave. Krmilno ploščico lahko uporabljamo tako v vlogi brezžične sledilne ploščice (touchpad) kot polne tipkovnice QWERTY. Z njo postane izbira večpredstavnostne vsebine ali upravljanje z njo otročje lahko opravilo. Acer Revo RL100 je na voljo celo s predvajalnikom Blu-ray.

Računalniški sistem za domači kino Acer Revo RL100 ni od muh, saj temelji na osnovi zmogljivega grafičnega čipovja Nvidia Ion in lahko brez težav predvaja visokoločljive vsebine formata 1080p. Za tekoče predvajanje večpredstavnostnih vsebin skrbi procesor AMD Athlon II K325 frekvence 1,3 gigaherca v navezi s štirimi gigabajti pomnilnika DDR3. Za shranjevanje filmov, glasbe in slik je na voljo 750 gigabajtov prostora. Povezljivost zagotavljajo trije priključki USB, bralnik pomnilniških kartic, brezžična povezava Wi-Fi in Ethernet povezava. Celoto zaključuje Microsoftov operacijski sistem Windows 7 Home Premium. Računalniški sistem za domači kino Acer Revo RL100 je že naprodaj onkraj luže. Ameriški trgovci zanj zahtevajo preračunanih 350 evrov oziroma preračunanih 400 evrov s predvajalnikom Blu-ray.


Prijavi napako v članku