Računalništvo, telefonija
02.06.2014 07:40

Deli z drugimi:

Share

Acer Liquid X1 za poznavalce

Pametni mobilni telefon Acer Liquid X1 nas vsaj zlahka ne bo pustil na cedilu!
Pametni mobilni telefon Acer Liquid X1 nas vsaj zlahka ne bo pustil na cedilu!

Podjetje Acer se z izjemno zanimivimi izdelki na področju mobilne telefonije vse bolj postavlja po robu vodilnim proizvajalcem pametnih mobilnih telefonov. Njegov novi pametni mobilnik Liquid X1 ni nikakršna izjema, saj je opremljen z zmogljivo strojno opremo in s kar 5,7-palčnim (14,5-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1280 x 720 slikovnih točk. Procesorske moči je tu več kot na pretek, saj je za preračunavanje podatkov na boljo 8-jedri procesor MediaTek frekvence 1,7 gigahercev.

Preostala strojna oprema pametnega mobilnega telefona Acer Liquid X1 prav tako ni od muh, saj obsega še 4-jedrno grafično kartico, sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov in vgrajeni pomnilnik s 16 gigabajti prostora z možnostjo razširitve preko pomnilniške kartice microSD. To so na voljo še brezžične povezave Wi-Fi, Bluetooth in 4G/LTE, navigacijski sistem GPS, kakovostni digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov točk in spletna kamera ločljivosti dveh milijonov slikovnih točk.

Pametni mobilni telefon Acer Liquid X1 ponuja še bogato paleto izjemno porabnih funkcij, med katerimi izstopajo Acer Zoom Fit, AcerRAPID in AcerFLOAT. Funkcija Acer ZoomFit zmanjša grafični vmesnik na velikost 4-palčnega (10,2-cenutimetrskega) zaslona z namenom, da lahko mobilnik uporabljamo zgolj z eno roko, medtem ko funkcija AcerRAPID uporabniku zagotavlja hiter zagon poljubne mobilne programske opreme. Nič manj zanimiva ni funkcija AcerFLOAT, saj omogoča, da imamo na enem zaslonu sočasno odprtih več zaslonov. Mobilnik Acer Liquid X1 je opremljen še s podporo za dve teflonski kartici SIM in zmogljivo baterijo kapacitete 2.700 miliamperskih ur, na vgrajenem pomnilniku pa je nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.4. Novost bo naprodaj v juliju, kupci pa bodo lahko izbirali med črno in rdeče obarvanim ohišjem.


Prijavi napako v članku