Telefoni
31.07.2013 11:04

Deli z drugimi:

Share

Acer Liquid S1: Veliki mobilnik Android za nizko ceno

Pametni mobilni telefon Liquid S1 je najnovejši izdelek podjetja Acer, ki za dokaj ugodno maloprodajno ceno ponuja relativno bogato strojno opremo. Novinec je namreč opremljen s kar 5,7-palčnim zaslonom, zanj pa je Daljnem vzhodu potrebno odšteti le 330 evrov.
Za mobilnik Acer Liquid S1 z gigantskim zaslonom in zmogljivo strojno opremo bo potrebno ošteti zgolj okoli 330 evrov.
Za mobilnik Acer Liquid S1 z gigantskim zaslonom in zmogljivo strojno opremo bo potrebno ošteti zgolj okoli 330 evrov.

Podjetje Acer je držalo pred kratkim dano obljubo, saj je v prodajo ponudilo pametni mobilni telefon, ki za relativno ugodno maloprodajno ceno ponuja veliko. Mobilnik Acer Liquid S1 je namreč opremljen s kar 5,7-palčnim (14,5-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.280 x 720 slikovnih točk in gostote prikaza 257 točk na palec, zanj pa je na Daljnem vzhodu potrebno odšteti le 330 evrov. Za povsem enako maloprodajno ceno naj bi bila novost kmalu naprodaj tudi v državah Evropske unije.

Strojna oprema pametnega mobilnega telefona Acer Liquid S1 kljub nizki maloprodajni ceni ni ravno od muh, saj zajema 4-jedrni procesor MediaTek frekvence 1,5 gigaherca, gigabajt sistemskega pomnilnika in nekoliko skromnejši vgrajeni pomnilnik z osmimi gigabajti prostora, ki pa ga lahko razširimo z uporabo pomnilniških kartic do kapacitete 64 gigabajtov. Za zajem fotografij je na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk, opravljanje kakovostnih spletnih konferenc pa omogoča spletna kamera ločljivosti dveh milijonov točk. Piko na i daje mobilni operacijski sistem Android 4.2.2 z naprednim in inovativnim uporabniškim vmesnikom Acer UI Float.

Pametni mobilni telefon Acer Liquid S1, ki meri 163 x 83 x 9,5 milimetrov in tehta 197 gramov, se lahko pobaha še z možnostjo sočasne uporabe dveh pomnilniških kartic SIM, zmogljivo baterijo kapacitete 2.400 miliamper ur in sistemom za samodejno upravljanje z nastavitvami naprave. Ta melodije, mobilna omrežja, prenos podatkov in druge nastavitve novinca samodejno prilagaja glede na okolico, kjer se uporabnik nahaja. Tržno zanimiv Acer Liquid S1 naj bi bil v Evropi naprodaj še pred koncem poletja.


Prijavi napako v članku