Računalništvo, telefonija
08.12.2020 11:41
Posodobljeno 8 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

ABC Accelerator: pridružite se StartUp MeetUp dogodku – danes

ABC Accelerator, ki obetavnim startupom pomaga pri pospeševanju rasti, posebej pri povečanju prihodkov in iskanju investitorjev, je v decembru na polnih obratih - že tretjič se poteguje za nagrado CESA (razglasitev startup zvezd v osrednjeevropski in vzhodnoevropski regiji); ena najmočnejših spletnih platform za povezovanje startupov Vestbee jih je razglasila za startup meseca decembra, že danes pa se lahko ekipi pridružite na brezplačnem spletnem dogodku StartUp MeetUp. Njihova ključna prednost je, da vse delo pri njih poteka na daljavo, s čimer so se lahko prilagodili na nove razmere zadnjih nekaj mesecev.
ABC Accelerator: pridružite se StartUp MeetUp dogodku - danes
ABC Accelerator: pridružite se StartUp MeetUp dogodku - danes

ABC Accelerator je ponosen prejemnik že dveh CESA nagrad (2017 in 2018), vedno bližje so osvojitvi še tretjega naslova. Z novim načinom delovanja na daljavo, s katerim se v ABC Acceleratorju postavljajo ob bok svetovnim velikanom, bi bila nagrada vsekakor lep dokaz, da delajo odlično. Central European Startup Awards (CESA) je serija dogodkov, ki se vrstijo po evropskih državah (Avstrija, Bolgarija, Češka, Hrvaška, Madžarska, Poljska, Romunija, Slovaška, Slovenija in Srbija), z namenom prepoznavanja in povezovanja startup ekosistema raznovrstne CEE regije. Dogodek obenem združuje vse ključne posameznike tega ekosistema – od ustanoviteljev in investitorjev, do novinarjev in drugih. CESA ima izjemen pomen tako na ravni regije kot v svetovnem merilu, hkrati pa je veliko priznanje v aktivnem svetu startupov.

Potrditev za dobro delo je ABC Accelerator dobil tudi s strani spletne platforme za povezovanje startupov, Vestbee, kjer so jih z začetkom decembra razglasili za pospeševalnik meseca. “Vestbee je ena najmočnejših spletnih platform v svetu startupov, zato smo res lahko ponosni, da so prepoznali naš trud in nas izpostavili v najbolj zasedenem času vsakega leta,” pojasnjuje Grega Potokar, soustanovitelj in direktor ABC Acceleratorja.

V zadnjih 5 letih je ABC Accelerator v 12 generacijah v svoje vrste sprejel več kot 150 zagonskih podjetij, ki so jih izbrali izmed skupno več kot 10.000 prijavljenih. Dogovorjeni so bili pilotni projekti, organiziranih je bilo več kot 3000 poslovnih srečanj, izobraževanj in prodajnih predstavitev pri kupcih. Največji poudarek ABC Accelerator namenja individualnemu, 1-na-1 delu z ekipo, mentorji in eksperti. Podjetja dobivajo neposredno povezavo z inovacijskimi centri ABC-jevih največjih partnerjev, ki so obenem tudi lastniki ABC Acceleratorja: družba BTC, Triglav, Telekom, Petrol in EnaA.com.

“Zagonskim podjetjem v teh negotovih časih pomagamo odpravljati težave pri rasti podjetja in razvoju poslovnih modelov, odpiramo prodajne poti, pomagamo pri iskanju strateških partnerjev in prilagajanju poslovanja na nove razmere. Naš cilj je, da jim v najkrajšem času pomagamo dvigniti njihovo vrednost ter jih predstavimo in povežemo z zainteresiranimi investitorji tveganega kapitala in partnerji,” zaključi Grega Potokar.

Ponosni na uspeh ABC Accelerator alumni podjetij

Kar nekaj zagonskih podjetij ABC Acceleratorja je v letu 2020 poskrbelo za dobre novice. Največji uspeh je zagotovo prevzem zagonskega podjetja App Ray iz druge generacije v letu 2015. Kupilo ga je podjetje Guardsquare, ki se ukvarja z naprednimi rešitvami za zaščito mobilnih aplikacij. Za odličen rezultat je poskrbelo tudi alumni podjetje Soplaya, ki je s pomočjo ABC Acceleratorja pridobilo kar 3,5 milijona evrov investicije s strani mednarodnih VC investitorjev.

Cafelier, inovativen avtomatski produkt, ki olajša in bistveno skrajša čas čiščenja kavnih aparatov v gostinski dejavnosti, je prejel zlato priznanje najboljše inovacije celjske regije s strani Gospodarske zbornice Slovenije. Flexkeeping in Beeping že celo leto več kot uspešno kljubujeta vsem oviram leta 2020 in še naprej povečujeta bazo svojih uporabnikov. In nenazadnje: Chess Universe, inovativna igra šaha, ki mlade uči te zgodovinske igre, je, tudi s strani družbe BTC in mednarodnih investitorjev tveganega kapitala, s kar nekaj vrhunskimi potezami pridobil že za 600.000 evrov investicij.

Ne zamudite StartUp MeetUp dneva – danes ob 17h!

Vsak, ki bi si želel spoznati, kako poteka življenje v pospeševalniku, se lahko ekipi ABC Acceleratorja pridruži danes, 8. decembra 2020, ob 17h. Ekipa bo predstavila svoje delo in podporo, ki jo ponujajo zagonskim podjetjem. Delavnica je namenjena inovativnim posameznikom, podjetnikom, tistim, ki načrtujejo podjetje ali le želijo preveriti tržni potencial idej in novoustanovljenih podjetij – torej vsem, ki vas zanima svet startupov. Dogodek bo potekal v angleščini in je brezplačen. Registrirate se lahko na tej povezavi.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več
Zlati partner

GAMBIT TRADE d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Podjetje Gambit trade d.o.o. je specializirano za rešitve vodenja prodaje in prodajnih skupin. Pomagajo vam pri uvajanju Microsoft rešitev … Več
Zlati partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Diamantni partner

ISF TEAM d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
ISF Team poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več