Računalništvo, telefonija
24.02.2006 08:42

Deli z drugimi:

Share

4. CIO konferenca in prenovljen programski svet

V pripravi je 4. CIO konferenca, namenjena managerjem informatike (CIO – Chief Information Officier), ki želijo, da njihov oddelek informatike v podjetju postane vir strateške in konkurenčne prednosti in ne zgolj podpora poslovnim procesom. Datum konference smo s prvotno načrtovanega marca, zaradi številnih IT dogodkov v prihajajočih mesecih, prestavili na 5. maj 2006.

Osrednja tema in naslov konference je “Partnerstvo CIO – CFO (direktor financ/računovodstva)” oz. usklajevanje informatike s poslovnimi potrebami podjetja na področju virov. Tokratna konferenca bo informatiko obravnavala z vidika poslovnih potreb z večjim poudarkom na finančnih in človeških virih. Govorili bomo o sodelovanju med managerji informatike in direktorji financ/računovodstva.

Poudarek bo na načinih usklajevanja stroškov in investicij z informacijskimi storitvami, iskali bomo rešitve za učinkovito informacijsko podporo ob obstoječih virih in iskali možne skrite rezerve, načine in pristope pri pridobivanju dodatnih virov in njihovem zagovarjanju. Dotaknili se bomo tudi vedno bolj aktualne teme uvedbe eura z vidika informacijske podpore. Kot drugo, prav tako poudarjeno temo bomo odprli vprašanje upravljanja človeških virov na področju informatike, ki imajo tako na trgu dela kot pri upravljanju svoje posebne zahteve in lastnosti. Ustrezno vodenje in izraba teh virov pa lahko ključno vpliva na doseganje zastavljenih ciljev in upravljanja informatike v skladu s potrebami podjetja.
Namen 4. CIO konference je nadaljevati tematike, obravnavane na prejšnjih konferencah, in peljati naprej rdečo nit upravljanja IT v luči današnjih in prihodjih potreb podjetij, ki sledijo racionalizaciji, povečevanju produktivnosti in konkurenčnosti. Cilj konference je osvetliti aktualne probleme in informirati managerje informatike o načinih izbire in upravljanja potrebnih virov, saj se danes ob pritiskih po dobičkonostnosti in zniževanju stroškov krčijo proračuni za investicije v informatiko in njene kadre.

Vsebina konference je zanima za širši krog poslušalcev zato bodo vabljeni udeleženci tudi finančni direktorji (CFO) in predsedniki uprav oz. direktorji (CEO).
Tudi tokrat bo na konferenci kopica aktualnih predavanj s praktičnimi primeri, ki jih bodo vodili domači in tuji predavatelji. Debata bo potekala v okviru osrednje teme konference – partnerstvo med IT managerji in direktorji financ/računovodstva. Natančna vsebina konference je v pripravi.

Z osveženo vsebinsko usmeritvijo konference, ki je tudi tokrat v koraku s svetovnimi trendi, se spreminja tudi sestava programskega sveta CIO konference. Njegova vloga ostaja podobna, še vedno bosta namreč v ospredju vsebinska opredelitev konference in sodelovanje pri njeni strateški usmeritvi. Ključni doprinosi novih članov bodo sveže ideje, nova energija drugačni pristopi kot doslej.

Novi programski svet je za dosego ciljev pripravljen storiti vse, zato verjamemo, da bo 4. CIO konferenca vsebinsko še bolj dovršena kot prejšnje ter da bo pripomogla k doseganju ciljev, kot je izboljšanje vloge informatike v podjetjih in bo na ta način zaznamovala področje IT-ja na slovenskem trgu.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več