Telefoni
25.12.2015 06:50
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Šest najboljših mobilnih telefonov, ki naj bi bili naprodaj v prvi polovici leta 2016

V prvi polovici 2016 naj bi bilo zelo pestro na področju mobilnih telefonov.
V prvi polovici 2016 naj bi bilo zelo pestro na področju mobilnih telefonov.

Letošnje leto je bilo na področju mobilne telefonije zelo pestro, nič drugače pa ne bo niti v naslednjem letu. Vodilni ponudniki pametnih mobilnih telefonov namreč za naslednje leto pripravljajo kopico novosti, ki bodo zlahka prepričale tudi najzahtevnejše uporabnike. Temu primerna bo tudi cena, čeprav bo konkurenca na področju mobilne telefonije v naslednjem letu še večja, kot je bila letos. V nadaljevanju si poglejmo, kaj nam vodilni proizvajalci mobilnikov pripravljajo za prvo polovico leta 2016, pri čemer bodo novosti prestavljene bodisi na januarskem sejmu potrošniške elektronike CES 2016 bodisi na februarskem sejmu mobilne telefonije Mobile World Congress.

Šest najboljših mobilnih telefonov, ki naj bi bili naprodaj v prvi polovici 2016, so:

Samsung Galaxy S7

Med prvimi bo v naslednjem letu podjetje Samsung predstavilo kar dva pametna mobilna telefona višjega cenovnega razreda, in sicer Galaxy S7 in Galaxy S7 Edge. Čeprav se njuna oblika ne bo bistveno razlikovala od oblike njunih predhodnikov, bodo kupci zagotovo navdušeni nad kakovostnejšim zaslonom AMOLED in dvema visokokakovostnima kamerama. Med večjimi novostmi gre tu izpostaviti tudi tehnologijo, ki bo zaznavala moč pritiska na zaslon (enako kot Applov 3D Touch).

Sony Xperia Z6

Tako kot vsi paradni konji vodilnih proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov bo tudi mobilni telefon Sony Xperia Z6 opremljen z zmogljivim procesorjem Snapdragon 820. Poleg tega bo novost še povsem odporna na vodo, paro in prašne delce. Čeprav bo Sony Xperia Z6 vsaj po obliki skorajda povsem enak modelu Z5, bo na voljo v kar petih različicah. Najmanjša inačica bo opremljena s 4-palčnim (10,2-centimetrskim) zaslonom, največja pa s kar 6,4-palčnim (16,3-centimetrskim) zaslonom.

ASUS ZenFone 3

Prihajajoči ASUS ZenFone 3 bo zelo zmogljiv telefon, saj bo najzmogljivejšo različico poganjal osemjedrni 64-bitni procesor Qualcomm Snapdragon, podprt s tremi gigabajti hitrega delovnega pomnilnika. Tu bomo našli še vmesnik USB Type-C in bralnik prstnih odtisov. Preostala strojna oprema novosti pa javnosti žal še ni bila razkrita.

LG G5

Podjetje LG se vse bolj uveljavlja med uporabniki storitev mobilne telefonije, prihajajoči model G5 pa ne bo nikakršna izjema. Novost bo opremljena z najzmogljivejšim procesorjem Qualcomm, impresivno baterijo kapacitete 4.000 miliamperskih ur in spletno kamero ločljivosti kar 21 milijonov slikovnih točk. Ohišje bo po vsej verjetnosti kovinsko ter odporno na padce in udarce.

Apple iPhone 7

Pametni mobilni telefon iPhone 7 naj bi temeljil na osnovi procesorja A10, ki ga bo podjetje TSMC za podjetje Apple izdelalo s 16-nanometrsko tehnologijo. Številne spletne govorice nakazujejo, da bo do sprememb prišlo tudi pri količini sistemskega pomnilnika. Medtem ko bo Applov pametni mobilni telefon iPhone 7 razpolagal z dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika (enako kot model iPhone 6S), naj bi imel model iPhone 7 Plus na voljo kar tri gigabajte pomnilnika oziroma gigabajt več kot model iPhone 6S Plus. Med večjimi novostmi mobilnika iPhone 7 pa naj bi našli še odsotnost gumba Home oziroma Domov, saj ta zaradi načina uporabe mobilnikov postaja vse manj pomemben.

HTC One M10

Podjetju HTC gre poslovanje v zadnjem času nekoliko bolje, v naslednjem letu srečo poskušajo z modelom One M10. Čeprav o mobilniku vsaj zankat še ni bilo razkrito ničesar, so poznavalci prepričani, da se bo zlahka prikupil zahtevnejšim uporabnikom in poslovnežem. Podjetje HTC druge izbire preprosto nima, saj mora izdelati mobilnik, ki bo ponujal zdaleč najboljše razmerje med ceno in zmogljivostjo.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več