Digitalizacija
09.12.2013 06:34
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft proti Googlu tudi na ulici!

Microsoft skuša uporabnike na vsak način prepričati, da Chromebook z operacijskim sistemom Chrome OS v resnici ni pravi prenosnik. Računalniškemu gigantu namreč gredo ti v nos predvsem zaradi tega, ker so zdaleč najbolj priljubljeni v razredu cenovno ugodnih prenosnikov.
Microsoft skuša uporabnike na vsak način prepričati, da Chromebook z operacijskim sistemom Chrome OS v resnici ni pravi prenosnik.
Microsoft skuša uporabnike na vsak način prepričati, da Chromebook z operacijskim sistemom Chrome OS v resnici ni pravi prenosnik.

Podjetje Microsoft je s postavitvijo spletne trgovine Scroogled (http://bit.ly/Google-MS) pričelo vojno proti konkurenčnemu podjetju Google. Računalniškemu gigantu gredo najbolj v nos njegovi prenosni računalniki z operacijskim sistemom Chrome OS, saj so zdaleč najbolj priljubljeni v razredu cenovno ugodnih prenosnikov. Microsoft se je nanje najprej spravil z reklamnim oglasom, v katerem nastopata voditelja v ZDA izjemno priljubljene televizijske oddaje Pawn Stars, Rick Harrison in Richard Harrison (http://bit.ly/C-Preno).

V najnovejšem »podvigu« pa se je podjetje iz Redmonda na cenovno ugodne prenosnike Chromebook spravilo še na ulici, in sicer z uporabo povsem običajnih ljudi. Ko so »naključni« mimoidoči izvedeli, da na Googlove prenosnike ni moč namestiti Adobovih programov Photoshop in Illustrator ter Microsoftovega urejevalnika besedil Word in urejevalnika preglednic Excel, ga nihče izmed njih ni želel imeti. Poleg tega je Googlov operacijski sistem Chrome OS brez povezave v svetovni splet praktično neuporaben oziroma ga ne moremo koristiti v celoti.

Videoposnetek kako so »naključni« mimoidoči »sprejeli« Googlov prenosni računalnik Chromebook z operacijskim sistemom Chrome OS si oglejte spodaj oziroma s klikom na spletno povezavo http://bit.ly/G-ulica.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več