Telefoni
21.05.2013 10:29

Deli z drugimi:

Share

Jolla Sailfish OS: Mešanica Windows Phona in Androida

Na evropski trg bo v prvi polovici poletja prispel prvi pametni mobilni telefon podjetja Jolla Mobile, ki temelji na osnovi inovativnega mobilnega operacijskega sistema Sailfish OS. Trgovci se bodo od novosti, ki med drugim nudi podporo tudi za poganjanje aplikacij za Android, pripravljeni ločiti za okoli 400 evrov.
Mobilni operacijski sistem Sailfish OS je vsestransko uporaben in izjemno všečen na pogled!
Mobilni operacijski sistem Sailfish OS je vsestransko uporaben in izjemno všečen na pogled!

Finsko »startup« podjetje Jolla Mobile je predstavilo svoj prvi pametni mobilni telefon, ki temelji na osnovi inovativnega mobilnega operacijskega sistema Sailfish OS in prinaša novo svežino na nasičen trg mobilne telefonije. Novost temelji na osnovi odprtokodnega operacijskega sistema Linux in mnogi poznavalci mu že napovedujejo veliko možnosti za uspeh, saj tu dejansko gre za mešanico rešitev, ki jo ponujata operacijska sistema Windows Phone in Android. Med številnimi uporabnimi funkcijami sistema Sailfish OS pa zdaleč najbolj izstopa popolna podpora za večopravilnost oziroma možnost sočasnega poganja večjega števila aplikacij.

Všečni mobilni operacijski sistem Sailfish OS so inženirji podjetja Jolla Mobile namestili na oblikovno všečni pametni mobilni telefon opremljen s 4,5-palčnim (11,4-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.280 x 720 slikovnih točk, ki za tekoče poganjanje aplikacij uporablja dvojedrni procesor. Preostala strojna oprema obsega še vgrajeni pomnilnik kapacitete 16 gigabajtov (razširljiv preko pomnilniške kartice microSD), digitalni fotoaparat ločljivosti 8 milijonov točk in modem za hitro mobilno omrežje 4G/LTE.

Čeprav novi pametni mobilni telefon podjetja Jolla Mobile poganja operacijski sistem Sailfish OS je zanj na voljo bogata paleta aplikacij in iger, saj lahko nanj brez omejitev nameščamo mobilno programsko opremo namenjeno pametnim mobilnim telefonom in tabličnim računalnikom Android. Novost bo na evropski trg prispela v prvi polovici poletja, trgovci pa se bodo od nje pripravljeni ločiti za okoli 400 evrov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10