Triki in nasveti
06.11.2004 09:44
Posodobljeno 20 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spreminjanje svetlosti, jakosti fotografij

Ponavadi svoje digitalne fotografije radi pokažemo tudi prijateljem. Na žalost digitalni fotoaparati ponavadi ne osvetlijo, poudarijo slik dovolj natančno. Z Enhancerjem podjetja AKVIS bomo lahko dosegli boljše rezultate.

1. Najprej odpremo fotografijo v našem urejevalniku slik (podpira Adobe Photoshop, Jasc Paint Shop Pro, Corel Photo-Paint).


Originalna slika.

2. S spleta prenesemo AKVIS Enhancer plugin in ga namestimo. Efekt uporabimo v meniju Filter – AKVIS – Enhancer, če uporabljamo Photoshop, pri Jasc Paint Shop Pro bomo efekt našli pod Effects – Plugins- AKVIS – Enhancer, v Corel Photo-Paint pa pod Effects – AKVIS – Enhancer.


Spreminjanje parametrov.

3. Poravnajmo parametre detajlov (Level of Detail), osvetlitve in senc (Highlight/Shadow priority) ter jakosti oz. globine (Intensity), da bomo dosegli boljše rezultate.

4. Ko nam je prenovljena fotografija všeč, v meniju kliknemo na gumb – zeleno kljukico ter zapremo okno plugina. Želeni rezultati so tu.


Slika po obdelavi.

Aplikacija je sicer plačljiva, vendar jo lahko 10 dni brezplačno uporabljamo.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več