Telefoni
10.03.2013 05:56
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Evropska unija stavi na mobilno omrežje pete generacije 5G

Ker je povpraševanja po hitrem mobilnem internetu iz dneva v dan več, se je Evropska komisija odločila, da projektu izgradnje hitrega mobilnega omrežja pete generacije (5G) nameni kar 50 milijonov evrov. K omenjenemu projektu pa so se že pridružili tako vodilni ponudniki mobilnih storitev kot proizvajalci mobilnih naprav.
Mobilno omrežje 5G bo kot nalašč za predvajanje videoposnetkov na zahtevo in ponujanje številnih novih mobilnih storitev.
Mobilno omrežje 5G bo kot nalašč za predvajanje videoposnetkov na zahtevo in ponujanje številnih novih mobilnih storitev.

V lanskem letu je bila uporaba mobilnega interneta v izjemnem porastu, in tudi letošnje leto ne bo nikakršna izjema. Glavne razloge za takšen trend gre iskati predvsem v rasti uporabe mobilnih naprav, spremembi uporabniških navad in povečani uporabi spletnih storitev. Zato ni ne preseneča odločitev Evropske komisije, da za izgradnjo izredno hitrega mobilnega omrežja pete generacije (5G) nameni kar 50 milijonov evrov.

S to odločitvijo je Evropska komisija jasno nakazala, da bodo morali ponudniki storitev mobilne telefonije kmalu nadgraditi mobilna omrežja 3G in hkrati pričeti z množičnim ponujanjem hitrejšega omrežja LTE (4G). Prihajajoče mobilno omrežje pete generacije (5G) naj bi ponujalo hitrosti prenosa do 100 megabitov na sekundo, kar bo kot nalašč za predvajanje videoposnetkov na zahtevo in ponujanje številnih novih mobilnih storitev.

Pri tem velja še omeniti, da so k projektu postavitve hitrega mobilnega omrežja pete generacije v Evropski uniji že pristopili vsi večji ponudniki tovrstnih storitev. Tu namreč najdemo »zveneča« imena na področju telekomunikacij, kot so na primer British Telecom, Deutsche Telekom, France Telecom (Orange), Telecom Italia in Telefonica. K projektu so seveda pristopili tudi vodilni proizvajalci mobilne opreme, kot so Alcatel-Lucent, Ericsson, Nokia, Nokia Siemens Networks in Thales Communications.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več
Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več