Računalništvo, telefonija
01.06.2012 13:10
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

TV Slovenija prešla na visokoločljivo oddajanje

Programa TVS 1 in TVS 2 sta sedaj na voljo tudi v visokoločljivi tehniki!
Programa TVS 1 in TVS 2 sta sedaj na voljo tudi v visokoločljivi tehniki!

Televizija Slovenija je naznanila, da je s 1. junijem začela oddajati programa TVS 1 in TVS 2 v visokoločljivi tehniki. S tem se je dejansko zaključilo poskusno obdobje, v okviru katerega je Televizija Slovenija preizkušala prenos televizijskih programov v visoki ločljivosti. Tako se je z junijem ukinil tudi visokoločljivi testni kanal.

Televizija Slovenija programa TVS 1 in TVS 2 oddaja v visokoločljivem formatu 1080i. Televizija visoke ločljivosti gledalcu ponuja lepšo in bolj ostro sliko ter drugačne kote gledanja in opazovanja dogodkov. Piko na i daje prostorski zvok. Z uvedbo prostorskega zvoka gledalcu pričarajo občutek realne prisotnosti na mestu dogodka. Vse vsebine, ki se predvajajo v visokoločljivem formatu, so označene z logotipom HD.

Programa TVS 1 in TVS 2 v visokoločljivi tehniki so žal vidna le naročnikom IP in kabelske televizije operaterjev Telekom Slovenije, Telemach, T-2, Amis in Skyline.Programa sta sicer na voljo v osnovnih naročniških paketih in ne kot del dodatno plačljivih paketov HD. Za spremljanje tovrstnih programov potrebujemo tudi ustrezen televizor. Tu velja omeniti še to, da se pri vsebinah, ki niso bile posnete v visoki ločljivosti, izvaja tako imenovana »povečava«. Zaradi tega tu ne moremo pričakovati enake kakovosti slike kot pri »čistokrvnih« HD vsebinah.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več