Triki in nasveti
02.11.2011 12:29

Deli z drugimi:

Share

Kako podaljšati avtonomijo mobilnika iPhone 4S?

Da zjutraj ne bomo ostali brez baterije, mobilnik pred spanjem kar izključimo.
Da zjutraj ne bomo ostali brez baterije, mobilnik pred spanjem kar izključimo.

Pred kratkim smo poročali o težavah Applovega mobilnika iPhone 4S z avtonomijo. Zaradi programske napake v mobilnem operacijskem sistemu iOS 5 in nenadzorovanega proženja lociranja mobilnika se avtonomija novinca v pripravljenosti zmanjša na vsega šest do osem ur. Ker so Applovi inženirji težavo z avtonomijo mobilnika iPhone 4S šele pričeli reševati, si v nadaljevanju poglejmo, na kakšen način lahko omenjeno nevšečnost vsaj deloma omilimo.

Ponastavitev mrežnih nastavitev

Za podaljšanje avtonomije delovanja mobilnika iPhone 4S je potrebno najprej ponastaviti mrežne nastavitve. To storimo tako, da kliknemo na »General«, »Reset« in »Reset Network Settings«. Nato vpišemo geslo (če ga imamo) in mobilnik se bo ponovno zagnal. Pri tem »posegu« ne bomo izgubili podatkov. Vse kar bo potrebno tu še narediti je vpis gesla za brezžično povezavo Wi-Fi.

Izključitev lokacijskih storitev

Po ponastavitvi mrežnih nastavitev pridejo na vrsto lokacijske storitve. Če jih krvavo ne potrebujemo, jih izključimo tako, da kliknemo na »General« in »Location Services«. Nato še v »System Services« izključimo še »LocationBased iAds« in »Setting Time Zone«.

Ne uporabljajmo lokacijskih opomnikov

Funkcionalnost lokacijskih opomnikov dejansko močno vpliva na avtonomijo mobilnika iPhone 4. Tu namreč mobilnik neprestano nadzira vašo lokacijo preko navigacije GPS in čaka, da nam bo aktiviral pomnilnik. Če se le da, se tej funkcionalnosti izogibajmo kot hudič križa.

Izključimo »Raise to Speak« v aplikaciji Siri

Funkcionalnost »Raise to Speak« v aplikaciji Siri neprestano nadzira tipalo svetilnosti in pri tem po nepotrebnem prazni baterijo. Če imate težavo z avtonomijo, vam priporočimo, da funkcionalnost »Raise to Speak« izključite. To storite tako, da v »General« kliknemo na »Siri« in izberemo »Raise to Speak«.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,