Računalništvo, telefonija
04.08.2011 11:45

Deli z drugimi:

Share

Nova poslovna rešitev za vinarje: VK3 – Vinska klet

Vinska klet
Vinska klet

Podjetje Pronet, Kranj, d.o.o., je v sodelovanju z izkušenimi strokovnjaki na področju informacijske tehnologije ter priznanimi strokovnjaki enološko agronomskih znanosti razvil računalniški sistem za spremljanje proizvodnje in prodaje vina ter spremljanje kvalitete v proizvodnji.

Računalniški sistem, ki je zgrajen iz več modulov, vinarjem skupaj zagotavlja celovito evidenco in spremljanje vseh procesov v informacijskem sistemu vinske kleti. Sistem tako pokriva procese nabave materiala, nabave polizdelkov, proizvodnje, naročil kupcev in dobaviteljev, prodaje, finančno računovodske procese in procese upravljanja s človeškimi viri.

Posebna pozornost je posvečena visoki stopnji zanesljivosti, varnosti in tajnosti podatkov v vseh fazah obdelave. Zato velja poudariti tudi tehnično ozadje modulov, saj so ti izdelani v skladu z zadnjimi standardi na področju računalniške obdelave podatkov, podatki sami pa so shranjeni na eni najsodobnejših relacijskih podatkovnih baz.

Celotni sistem je prilagojen tudi vsem standardom elektronskega poslovanja. To pomeni da je mogoče podatke integrirati v/iz sistemov drugih ponudnikov programske opreme, v/iz zunanje institucije javnega pomena (banke, DURS, AJPES, ZPIZ, Bankart) ter v/iz orodja pisarniškega poslovanja (Office).

Za pravo dodano vrednost računalniškega sistema VK3 – Vinska klet so poskrbeli z raziskovalnim projektom ISKVI – IS za spremljanje kakovosti proizvodnje v vinarski industriji – edinim tovrstnim na področju Slovenije in eden redkih v EU. Poglavitni cilj raziskovalno razvojnih aktivnosti projekta je bil razviti metodologijo za spremljanje kakovosti proizvodnje v vinarski industriji.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Pronet Kranj, d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Pronet Kranj, d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Pronet Kranj, d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več