Računalništvo, telefonija
31.05.2011 16:49

Deli z drugimi:

Share

IS za spremljanje kakovosti v vinarski industriji

Projekt je bil financiran s strani Javna agencija Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije JAPTI, European Social Fund ESF in Pronet, Kranj, d.o.o.
IS za spremljanje kakovosti v vinarski industriji
IS za spremljanje kakovosti v vinarski industriji

Projekt ISKVI, ki je bil v dosedanjem poslovanju podjetja PRONET Kranj eden največjih, saj je skupna vrednost presegla 200.000 EUR, se je končal. Modeli za zgodnje odkrivanje napak v predelavi vina, kar je bil eden od ciljev projekta, so vidni. Začrtane so tudi smernice za nadaljnji razvoj programske opreme, ki bo izhajala iz teh modelov. In kar je najbolj pomembno bo projekt zaživel v praksi, saj bo prvič poskusno vpeljan v proizvodnji ene največjih vinskih kleti Radgodnske Gorice d.d.!


Poleg razvitih modelov in v nadaljevanju računalniških modulov, ki bodo znali na podlagi spremljanja proizvodnih procesov v dovolj zgodnji fazi odkriti napake in jih odpraviti, so pri delu na projektu v podjetju jasno nakazali in dokazali še eno kakovost. Prvič in prepričani so da ne zadnjič, so tudi v podjetju Pronet Kranj dokazali da zmorejo in znajo delovati interdisciplinarno. Povezali so prakso ter sedaj že dolgoletne izkušnje na eni stran in raziskovalno dejavnost na drugi strani.

Pri projektu so namreč zelo tesno sodelovali z dr. Andrejem Škrabo iz Fakultete za organizacijske vede, ki je eden vodilnih strokovnjakov na področju modeliranja in simulacij informacijskih sistemov. Zelo aktivno pa so na projektu delovali tudi dr. Črtomir Rozman iz Fakultete za kmetijsko in biosistemske vede, mag. Rok Vrbica, strokovnjak za računalniške metode in mag. Klavdija Topolovec, ena vodilnih enologinj pri nas.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Pronet Kranj, d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Pronet Kranj, d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Pronet Kranj, d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več