Računalništvo, telefonija
18.08.2010 14:21
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Hermes s prenovljenim programom Obračun šolske prehrane

Hermes
Hermes

Podjetje Hermes, ki bo konec leta obeležilo 20 let delovanja, je specializirano za izdelavo vrhunskih programskih rešitev po meri. V skladu z novim zakonom o šolski prehrani te dni predstavlja prenovljen program za obračun šolske prehrane v šolah in vrtcih, ki bo aktualen že z letošnjim septembrom.

Skladno z novim Zakonom o šolski prehrani, ki bistveno spreminja način subvencioniranja šolske prehrane, je prišlo do pomembnih sprememb na področju zahtev v zvezi s podatki in evidencami o prejemnikih subvencij za šolsko prehrano, ki jih morajo šole posredovati Ministrstvu za šolstvo.

V Uradnem Listu RS številka 43/2010 je bil objavljen nov Zakon o šolski prehrani, ki ureja vprašanja s področja šolske prehrane v osnovnem in srednjem izobraževalnem sistemu. V Uradnem listu 49/2010 pa je bil objavljen Pravilnik o pogojih in načinu dostopa do podatkov evidence upravičencev subvencij.

Zaradi precej obsežnejših poročil (razvidno iz tabele), ki jih morajo od 1. 9. 2010 dalje šole posredovati Ministrstvu za šolstvo, je temu ustrezno potrebno prilagoditi tudi programsko opremo, ki jo uporabljajo šole za obračun šolske prehrane.

V podjetju Hermes so navedene spremembe vključili v nadgrajeni program za obračun šolske prehrane in poskrbeli, da bo začetek novega šolskega leta za uporabnike navedenega programa potekal brez nepotrebnih zapletov.

»Ker želimo, da naši uporabniki dobijo več kot zahteva zakonski minimum, smo v programe dodali nekaj dodatnih funkcij, ki za delo niso nujno potrebne, so pa za uporabnike vsekakor zelo dobrodošle«, pravi Staša Kotnik, vodja Hermesove ljubljanske poslovalnice. Tako bo uporabnikom odslej na voljo tudi možnost razknjiževanja sestavin obrokov v materialni evidenci na podlagi števila obrokov ter možnost izračuna potrebnih sestavin na podlagi števila predvidenih obrokov šolske prehrane.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več