Računalništvo, telefonija
Programska oprema
07.10.2024 08:00
Posodobljeno 10 ur nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Meta je predstavila nov AI generator videov

Tako je, dobili smo še eno AI orodje. Skoraj vsak mesec dobimo nekaj novega od podjetij, ki so ves svoj fokus usmerila v umetno inteligenco. Tokrat je na vrsti Meta, ki je morala odgovoriti podjetju OpenAI, ko je to februarja predstavilo Soro, umetno inteligentno orodje, ki lahko iz besedila ustvari video.

Movie Gen, Metino najnovejše AI orodje, zmore nekaj podobnega. Oba pa sta si podobna še v tem, da nista na voljo javnosti in tudi še nekaj časa ne bosta.

Movie Gen uporablja besedilne vnose za samodejno ustvarjanje novih videoposnetkov in urejanje obstoječih posnetkov ali fotografij. Tudi zvok, ki je dodan videoposnetkom, ustvarja umetna inteligenca, ki slikovno gradivo usklajuje s hrupom iz okolja, zvočnimi učinki in glasbo v ozadju.

Poleg ustvarjanja novih posnetkov lahko po besedah Mete Movie Gen ustvarja tudi videoposnetke po meri iz slik ali pa vzame obstoječi videoposnetek in v njem spremeni različne elemente. Z novim orodjem bomo lahko urejali tudi obstoječe posnetke, spreminjali slog, prehode in dodajali predmete. Podroben pregled tega, kako bo delovalo novo orodje, si lahko ogledate v njihovi objavi na blogu.

Kdaj bomo lahko orodje preizkusili tudi uporabniki? Metin vodja za produkte Chris Cox je na platformi Threads sporočil, da orodje še nekaj časa ne bo na voljo. Stroški delovanja so za zdaj previsoki, čas ustvarjanja posnetkov predolg. Meta je sicer pred kratkim podjetju OpenAI uspela »ukrasti« enega izmed glavnih razvijalcev, ki je bil že od samega začetka vpleten v projekt Sora.

Obe podjetji (in tudi več drugih) se še vedno branita pred kritiki in regulatornimi organi, ki preiskujejo način zbiranja podatkov, s katerimi se hranijo veliki jezikovni modeli. Meta še ni v celoti pojasnila, katere podatke zbira preko svojih AR očal Meta Ray Ban, podjetje Runaway pa je priznalo, da je za učenje uporabilo posnetke z YouTuba.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
umetna inteligenca Meta


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več