Računalništvo, telefonija
Tiskalniki in skenerji
Programska oprema
27.09.2024 13:00

Deli z drugimi:

Share

Generativna umetna inteligenca ‘Aino’ za M-Files

Konica Minolta predstavlja Aino, generativnega AI asistenta, integriranega v rešitev za inteligentno upravljanje informacij (IIM) M-Files, ki zaposlenim pomaga pri učinkovitejši in uspešnejši uporabi vsebine, shranjene v M-Files. Z Aino lahko zaposleni povzamejo dokument, postavijo vprašanja o dokumentu ter povzetek in odgovore shranijo kot metapodatke. M-Files Aino uporablja velike jezikovne modele (LLM), ki omogočajo interakcije v naravnem jeziku. Aino je na voljo v več kot 35 jezikih.

Iskanje informacij v dokumentih, bodisi z iskanjem ključnih besed, vizualnim brskanjem ali branjem celotnega dokumenta, je lahko zamudno in nagnjeno k napakam. Kadar je dokument zelo obsežen, je iskanje po ključnih besedah pogosto edina praktična možnost. Vendar uporabniki pogosto ne poznajo natančnih iskalnih izrazov, s katerimi bi našli tisto, kar iščejo. Nova funkcija generativne umetne inteligence M-Files Aino ustvarja zgoščene in inteligentne povzetke dokumentov. To so lahko prepisi spletnih sestankov, študij, predstavitev in še veliko več. Povzetki, ki temeljijo na umetni inteligenci, zagotavljajo hiter pregled osnovne vsebine dokumenta. Uporabniki lahko nato postavljajo vprašanja o dokumentu za še globlje razumevanje vsebine. Odgovori na vprašanja so podani v jeziku, v katerem so bila zastavljena. Tako ustvarjeni povzetki in interakcije med vprašanji in odgovori se shranijo kot obogateni metapodatki, kar dodatno izboljša možnost iskanja po dokumentih in pridobivanje znanja iz vsebine, shranjene v M-Files.

Zaradi razpoložljivosti preko 35 jezikov, Aino omogoča tudi globalno sodelovanje. M-Files Aino se lahko uporablja z vsemi besedilnimi dokumenti. To vključuje dokumente Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint in PDF. Preden lahko M-Files Aino obdeluje optično prepoznavanje znakov (OCR), je treba optično prebrani dokument pretvoriti v dokument PDF z možnostjo iskanja. Dokument ima lahko do približno 100 strani. M-Files Aino lahko v 24 urah obdela približno 2 000 strani besedila na uporabnika. Natančno število strani je odvisno od različnih dejavnikov, npr. jezika, kompleksnosti besedila in podrobnosti o oblikovanju. M-Files Aino izda opozorilno sporočilo takoj, ko uporabniki porabijo 90 % svoje kvote.

Šifriranje podatkov in nerazkritje podatkov o strankah
Aino se nahaja v oblaku M-Files Cloud in ga je mogoče uporabljati s hrambami M-Files Cloud in lokalnimi hrambami M-Files. Ker gre za storitev v oblaku, je za uporabo potrebna povezava z oblakom M-Files Cloud – stranke izberejo svojo geografsko regijo. Podatki nikoli ne zapustijo oblaka M-Files Cloud, podatki, poslani v storitev v oblaku, pa se uporabljajo samo za navedeni namen in se po končani obdelavi dokumentov takoj in trajno izbrišejo iz pomnilnika M-Files Aino.

Vsaka poizvedba v M-Files Aino je šifrirana, overjena s ključem API (specifičnim za hrambo) in edinstveno prepoznana za vsako povezano hrambo M-Files. M-Files Aino vzdržuje virtualno ločitev vseh podatkov strank. Dokumenti, metapodatki ali pogovori z Aino se ne delijo z drugimi storitvami. Podatki o strankah se nikoli ne uporabljajo za usposabljanje umetne inteligence v korist drugih strank. M-Files lahko vsebino strankine hrambe in pogovore z M-Files Aino uporabi le za izboljšanje delovanja Aina v organizaciji stranke in za njene poslovne potrebe.

M-Files Aino zagotavlja, da lahko uporabniki Microsoft 365 Copilot delajo tudi z informacijami, shranjenimi v M-Files. Ko uporabniki komunicirajo s programom Copilot, umetna inteligenca samodejno upošteva vso vsebino v datotekah M-Files. Kakovost in ustreznost vsebine, ki jo ustvari program Copilot, se izboljša zaradi dodatnega konteksta informacij v dokumentih M-Files.

M-Files Aino je že vključen v licenco M-Files Business Edition, tudi za obstoječe stranke, ki že uporabljajo to programsko opremo. Stranke z drugo različico lahko uporabljajo Aino z nadgradnjo na različico Business Edition.

M-Files je bil večkrat prepoznan zaradi svojih dejavnosti na področju umetne inteligence: junija 2024 je bil M-Files uvrščen na seznam AIFINTECH100 za leto 2024, ki prepoznava najboljša podjetja, ključna za novo obdobje umetne inteligence v finančnem sektorju.
Julija 2024 je bil M-Files uvrščen na seznam KMWorld AI 100 za leto 2024, na katerem so predstavljeni ponudniki inovativnega upravljanja znanja, ki svoje ponudbe dopolnjujejo z umetno inteligenco in sorodnimi tehnologijami. M-Files je bil prepoznan zaradi revolucije v načinu dela visoko izobraženih zaposlenih – z avtomatizacijo procesov, ki so prej zahtevali človeško interakcijo in zaradi zagotavljanja vodilne tehnologije generativne umetne inteligence (GenAI), M-Files Aino.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Za več informacij so vam na voljo pri KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konica Minolta Slovenija

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več