Socialna omrežja
26.09.2024 14:45

Deli z drugimi:

Share

Razlog več za naročnino na YouTube Premium

Z uporabo umetne inteligence bodo lahko naročniki na YouTube Premium vzpostavili interakcijo z videi.

Kot kaže si YouTube močno želi, da se uporabniki naročijo na YouTube Premium. Poplava oglasov na praktično vsakem YouTube koraku za brezplačne uporabnike, blokiranje uporabe “ad blockerjev” in še bi se verjetno našel kak bolj ali manj vsiljiv način, kako YouTube vedno bolj pritiska na uporabnike, da bi se ti naposled odločili in pritisnili gumb “subscribe”. Če so mnoge pretekle nadgradnje platforme pogosto bile deležne kritik, je najnovejša precej bolj pozitivna.

Več o pogovorni umetni inteligenci v YouTubu

Po tem, ko je YouTube dvignil cene naročnin, bo Premium uporabnikom zdaj ponudil UI izkušnjo, ki je brezplačni uporabniki ne bodo deležni.

Do nedavnega je bila UI funkcionalnost na voljo zgolj v eksperimentalni fazi, zdaj pa postopoma prihaja do uporabnikov. Za začetek do YouTube Premium uporabnikov v ZDA, novost pa je trenutno dostopna samo v Android aplikaciji.

Novost, ki jo prinaša funkcionalnost je, da bodo uporabniki lahko vzpostavili globljo interakcijo z videi. Kot lahko vidimo v zgoraj priloženem videu na primeru kuharskega videa, je uporabnik v novem UI orodju postavil vprašanje: “Katere sestavine uporabljajo?”. UI orodje bi lahko prosili, da nam povzame video, da nam predlaga podobno vsebino itd.

Za zagon novega orodja je YouTube dodal novi gumb “Ask”, ki se nahaja pod predvajalnikom. Tam lahko izberemo že predpripravljene prompte, ali napišemo nekaj svojega. Torej princip delovanja je zelo praktično enak kot pri vseh ostalih modelih generativne umetne inteligence.

Uporabniki storitve Google Photos imajo podobno funkcionalnost “Ask Photos”. Orodje, ki ga poganja Gemini, omogoča interakcijo z Google Photos fotografijami. Zdi se, da Google pripravlja podobna UI orodja po svojem širokem portfelju storitev in naprav, da bi pritegnil več uporabnikov, ki bodo pripravljeni plačati naročnine. Je umetna inteligenca dovolj atraktiven razlog, da vas prepriča v YouTube Premium naročnino?


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
YouTube iskalnik umetna inteligenca


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več