Prenosni računalniki
Računalništvo, telefonija
17.09.2024 16:00

Deli z drugimi:

Share

Lenovo je na dogodku Lenovo Innovation World 2024 predstavil pionirske naprave, ki jih poganja umetna inteligenca

Lenovo™, vodilni svetovni proizvajalec računalnikov in tehnološki inovator, je na dogodku Lenovo Innovation World 2024 predstavil najnovejše dosežke in vrsto naprav z vgrajeno umetno inteligenco.

Doba računalnikov z umetno inteligenco

Osebni računalniki z umetno inteligenco bodo revolucionarno spremenili računalništvo, saj naj bi bilo do leta 2027 že 60 % novo dobavljenih osebnih računalnikov opremljenih z umetno inteligenco. Lenovo osebni računalniki z umetno inteligenco so v ospredju te preobrazbe, saj izkoriščajo naravne interakcije, prilagojene velike jezikovne modele in napredne računalniške arhitekture. Po zaslugi teh inovacij je računalništvo bolj osebno s prilagajanjem izkušenj posameznim uporabnikom, bolj produktivno z izboljšanjem učinkovitosti delovnih procesov in bolj varno z vključevanjem robustnih varnostnih funkcij v sisteme, ki jih poganja umetna inteligenca.

Moč poslovnih uporabnikov v dobi umetne inteligence

V segmentu rešitev za poslovne uporabnike je Lenovo predstavil ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition, vrhunski poslovni prenosnik, ki je bil razvit skupaj z Intelom. Ta naprava je opremljena s tehnologijo Intel® Core™ Ultra, ki ponuja neprimerljive zmogljivosti umetne inteligence in na uporabnika osredotočeno zasnovo. Serija Lenovo Aura Edition vključuje inovativne funkcije, kot sta Smart Modes, ki intuitivno prilagaja porabo energije in zmogljivosti umetne inteligence aktivnostim uporabnika, ter Smart Share, ki omogoča nemoteno izmenjavo fotografij med napravami, ki jo poganja umetna inteligenca. Funkcija Smart Care zagotavlja podporo v realnem času 24 ur na dan, 7 dni v tednu, kar uporabnikom zagotavlja pomoč, ko jo potrebujejo. ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition s svojimi naprednimi zmogljivostmi umetne inteligence na novo opredeljuje produktivnost, varnost in interakcijo z uporabnikom v lahki in vrhunski napravi.

Poleg tega je Lenovo predstavil ThinkPad T14s Gen 6 AMD in ThinkBook 16 Gen 7+ s procesorji AMD Ryzen™ AI, ki prinašata izjemno večopravilnost, ustvarjalno izražanje in energetsko učinkovitost. Poleg tega je Lenovo razkril ThinkBook 16 Gen 7, opremljen z 8-jedrnim procesorjem Snapdragon® X Plus, ki malim in srednje velikim podjetjem prinaša robustne zmogljivosti umetne inteligence.

Lenovo je napovedal še AI PC Fast Start, rešitev, zasnovano za pomoč podjetjem pri hitrem prehodu na naprave, pripravljene na umetno inteligenco (UI), s čimer poveča donosnost naložbe s svetovanjem, ki ga poganja UI, in poenostavljeno implementacijo. Te storitve, podprte z večkrat nagrajeno podporo družbe Lenovo, pospešujejo sprejemanje umetne inteligence in zagotavljajo njeno brezhibno implementacijo.

Lenovo je predstavil tudi konceptni računalnik Lenovo Auto Twist AI PC, ki na novo opredeljuje uporabniško interakcijo z inteligentno avtomatizacijo in umetno inteligenco. Ta naprava kot prva v industriji obvlada samodejni zasuk zaslona ter vključuje prilagodljivost, ki jo poganja UI, pametno interakcijo in izboljšano varnost za ustvarjanje brezhibne in ergonomske računalniške izkušnje.

Opolnomočenje potrošnikov s tehnologijo umetne inteligence

Domačim uporabnikom je Lenovo pripravil več različnih prenosnikov. Lenovo Yoga Slim 7i Aura Edition (15”, 9), razvit v sodelovanju z Intelom, predstavlja vrhunec vrhunskega dizajna in inovativne tehnologije. Ta prenosni računalnik vključuje nabor funkcij Lenovo Aura Edition, ki so prilagojene za izboljšanje uporabniške izkušnje, vključno s pametnimi načini, Smart Share in Smart Care. Prenosnik, ki ga poganja Intelov procesor Core Ultra z visoko zmogljivo integrirano grafiko in izbirnim zaslonom OLED, občutljivim na dotik, z ločljivostjo 2,8K, ki zagotavlja osupljivo sliko, je zasnovan za zahtevna opravila.

Prenosnik Lenovo Yoga Pro 7 (14”, 9), ki ga poganja procesor AMD Ryzen AI 9 z zmogljivostjo nevronske procesne enote (NPE) 50 TOPS, je prilagojen ustvarjalcem vsebin in strokovnjakom, ki zahtevajo zmogljivo večopravilnost in ustvarjalne zmogljivosti. Opremljen je s funkcijami Lenovo X Power za izboljšanje zmogljivosti in učinkovitosti. Yoga Pro 7 ima vgrajen 14,5-palčni zaslon PureSight Pro OLED z osupljivo barvno natančnostjo in ostrino, ki zagotavlja poglobljeno vizualno izkušnjo pri oblikovanju in delu z vsebinami.

Lenovo IdeaPad Slim 5x (14”, 9) in IdeaPad 5x 2-in-1 (14”, 9) dodatno razširjata ponudbo umetne inteligence za običajne uporabnike, saj združujeta eleganten dizajn z visokimi zmogljivostmi. Te naprave, ki jih poganjajo 8-jedrni procesorji Snapdragon X Plus, ponujajo izboljšano produktivnost, ki jo poganja UI, in vsestranske oblike, zaradi česar so primerne za širok nabor potreb uporabnikov.

Lenovo dodatno širi svoj portfelj prenosnikov IdeaPad z modeloma IdeaPad Slim 5 15″ in 13″, oba poganjata procesorja AMD Ryzen 7000 Series. Ti prenosniki ponujajo robustne zmogljivosti za večopravilnost in zahtevne aplikacije ter imajo visokokakovostne zaslone za ustvarjalno delo in uživanje v večpredstavnih vsebinah. Oba novinca se ponašata z elegantnim, ultra tankim in lahkim dizajnom, zaradi česar sta idealna tako za poslovneže kot za študente.

Novost je tudi Lenovo Creator Zone, zbirka programske opreme z umetno inteligenco in modelom Stable Diffusion, ki ustvarjalcem omogoča uporabo naravnega jezika in referenčnih slik za ustvarjanje in urejanje vizualne vsebine, kar poenostavi ustvarjalni proces. Programski paket bo sprva na voljo na prenosniku Lenovo Yoga Pro 9i, podpora za dodatne naprave Lenovo Yoga pa bo sledila pozneje.

Lenovo bo globalni partner Formule 1®

Lenovo bo prihodnje leto postal globalni partner tekmovanja Formula 1, medtem ko bo Motorola v vlogi globalnega partnerja za pametne telefone. S tem večletnim obnovljivim partnerstvom bo Lenovo še naprej zagotavljal vrhunsko tehnologijo, vključno z visokozmogljivimi računalniškimi rešitvami, strežniki in robnimi napravami, za podporo operacij Formule 1 tako na stezi kot na daljavo. Lenovo bo tudi glavni sponzor dveh dirk na sezono in bo skupaj z Motorolo izpostavljal svoje blagovne znamke ob progi. Partnerstvo poudarja zavezanost družbe Lenovo k inovacijam in trajnosti, s pobudami, kot je Lenovova storitev za obnovo virov, ki prispevajo k trajnostnim ciljem F1. Lenovo in F1 bosta skupaj raziskovala tehnologije nove generacije, kot so osebni računalniki z umetno inteligenco, pametni telefoni Motorola z umetno inteligenco in rešitve AR/VR, s čimer bi še dodatno povečali globalni doseg tega športa in vključevanje navijačev.

 

www.lenovo.si


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več