Računalništvo, telefonija
Avtomoto
17.09.2024 08:00
Posodobljeno 8 ur nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Letalska družba United Airlines na vsa letala dodaja Starlink

Družba United Airlines bo s pomočjo satelitov Starlink družbe SpaceX nadgradila brezžični internet na vseh svojih letalih. United je napovedal »nekaj velikega« na nebu in sporočil, da bo v začetku leta 2025 začel testirati hitro storitev Wi-Fi Starlink, prvi potniški leti z novim internetom pa bodo predvidoma izvedeni v naslednjem letu.

United bo v naslednjih letih v vsa svoja letala (več kot 1000 letal) namestil brezžični internet Starlink, storitev pa bo za potnike brezplačna. »Vse, kar lahko počnete na tleh, boste kmalu lahko počeli tudi na letalu družbe United na višini 35.000 metrov, skoraj kjer koli na svetu,« pravi izvršni direktor družbe United Scott Kirby.

Po poročanju portala One Mile at a Time ima United trenutno štiri različne ponudnike Wi-Fi, pri čemer regionalna letala uporabljajo Intelsat, večina širokotrupnih letal pa Panasonicov Wi-Fi. United uporablja tudi Viasat Wi-Fi na večini svojih letal 737 Max, nekaterih letalih A319 in A321neo. Viasat je najboljši med vsemi v smislu hitrosti.

Obvestilo je pomembno za potnike, saj je brezžični internet na letalih trenutno pogosto nezanesljiv in počasen. Časopis Wall Street Journal je pred kratkim prikazal, kako bodo Starlink in drugi to spremenili, saj so na letu v realnih pogojih dosegli hitrost več kot 100 Mb/s na povezavi Starlink z zakasnitvijo pod 100 ms. To omogoča neprekinjene prenose Netflixa in celo možnost sodelovanja v videokonferenčnih klicih. Starlink pravi, da lahko ponudi hitrosti do 220 Mb/s na letalo.

Največja hitrost je trenutno na voljo le v družbah JSX in Hawaiian Airlines, razširitev na United letala pomeni, da bo tudi ostala konkurenca morala narediti korak naprej in v svojo ponudbo dodati zanesljivejši Wi-Fi.

Qatar Airways bo to storil že v tem letu, WestJet od decembra dalje, Air New Zealand pa v 2025. Jessico Rosenworcel, predsednico zvezne komisije za komunikacije, pa skrbi monopolni status podjetja SpaceX. Od 2018 je Muskovo podjetje v vesolje izstrelilo 7000 satelitov, kar je 2/3 vseh satelitov v vesolju. Rosenworcel si želi več akterjev, ki bi lahko inovirali v vesolju.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več